İddia: Zorunlu Hizmete Gitmek İstemeyen Hekimler ‘Noter Huzurunda Sahte Evlilik’ Düzenliyor İddia: Zorunlu Hizmete Gitmek İstemeyen Hekimler ‘Noter Huzurunda Sahte Evlilik’ Düzenliyor

Kocaeli Şehir Hastanesi yönetimi, Tavşantepe ve Bekirdere mahalle sakinlerinin Sehir hastanesine ulaşımının kolaylaştırılması için bağlantı yoluna yapılan güneş enerjili aydınlatma sistemi ve eski merdivenleri kaldırması tepki çekti.

BAĞLANTI YOLU KULLANILAMIYOR

İzmit Belediyesi, Tavşantepe ve Bekirdere mahallelerinin Şehir Hastanesine ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla Tavşantepe ile hastane arasındaki bağlantı yoluna güneş enerjili aydınlatma sistemi kurmuş ve eski merdiveni yenilemişti. 

Ancak, Kocaeli Şehir Hastanesi yönetimi bu merdivenleri keserek kaldırmıştı. Konuyla ilgili olarak bölgede incelemelerde bulunan İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Lütfü Obuz, şunları söyledi:

Bugün arife, yarın bayram. Bu mübarek günde Tavşantepe ve Bekirdere halkına yapılan bir zulümdür. İnsanlar buradan hastanelerine gidiyordu. Bu sabah insanların taksi ile hastaneye gitmeye çalıştığını gördük. İnsanları bu kadar zor durumda bırakmaya ne gerek var. Hastanenin hiçbir imkanından faydalanamıyorlar. İki adım mesafe var ama hastaneye giremiyorlar. İzmit Belediyesi olarak bize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Hastane yönetimden verdikleri karardan bir an önce vazgeçmelerini istiyoruz. Tavşantepe ve Bekirdere halkının rahatı için bizden talep edilen ne varsa yapmaya hazırız.

İzmit Belediyesi'nin geçmiş dönem meclis üyesi Devrim Bal da konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi:

Tavşantepe ve Bekirdere halkı olarak bayram sevincimiz kursağımızda kaldı. Hemen yanı başımızda bulunan Şehir Hastanesine giremiyoruz. Resmen filmlere konu olacak olaylardan bahsediyoruz. Yaklaşık 2,5 ay önce İzmit Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet öncülüğünde, vatandaşlarımızın talebi üzerine burada yol çalışması yapılmıştı. Çalışma sonrası yolun sonunda bir merdiven imalatı yapılmıştı. Vatandaşlarımızın yanı başlarındaki hastaneye gitmelerini kolaylaştırmıştık.

Dün ne yazık ki kötü bir haber aldık. Buraya koyduğumuz merdivenler bayramdan 1-2 gün önce yerinden kaldırıldı. Bugün, vatandaşlarımızın buradan hasta hasta geri döndüğünü gördük. Bütün mahalle halkının rahatça kullanabileceği bu merdivenlerin tekrar açılmasını istiyoruz. Bu yolu açarken zaten hastane yönetimine yazı yazmıştık. Bize olumlu bir cevap vermediler. Merdivenin yanı sıra araçların da rahatça girebileceği bir giriş yapılmasını istiyoruz. Yanımızdaki hastaneye girememek bizim için çok zor. Hastane yönetiminin kimseyi mağdur etmemesi gerekiyor

dedi.