İşçiler, hastane yönetiminden çalışma şartlarının iyileştirilmesini talep etti.

Ağır İş Yükü Altında Eziliyoruz

Etlik Şehir Hastanesi'nde çalışan sağlık işçileri, düşük ücretler ve yoğun çalışma temposuna karşı seslerini duyurmak için bir araya geldi. İş tanımlarının olmamasından şikayet eden işçiler, ağır iş yükü altında ezildiklerini belirtti. Ücretlerinin asgari ücret düzeyinde olduğunu ifade eden işçiler, maaşlarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için hastane yönetimine çağrıda bulundu.

Başhekimlik Önünde Toplandılar

Başhekimlik binası önünde toplanan işçiler, burada yaptıkları açıklamayla sorunlarını dile getirdi. “Sesimizi duyun” sloganları atan işçiler, işe girdikleri ilk günden bu yana hak ettikleri ücretleri ve çalışma şartlarını alamadıklarını, mesai ücretlerinin tam olarak yatırılmadığını söyledi.

Ne iş yaptığımız belli değil

İş tanımlarının net olmamasından yakınan işçilerden biri, "Biz aslında cam temizliğinden sorumluyuz. Ancak şu günlerde yoğun bakım hastalarının altını temizlemeye varan işler yapmamız isteniyor. İş tanımımız yok. Asgari ücret yetmiyor. Bunca iş yapıyoruz ancak aldığımız ücret hiçbir giderimize yetmiyor" diye konuştu.

Yoğun Çalışma Temposu

İşçiler, yoğun çalışma temposunun sağlıklarını ve yaşam kalitelerini olumsuz etkilediğini belirtti. Bu koşullar altında çalışmanın sürdürülemez olduğunu vurgulayan işçiler, hastane yönetiminden acil çözüm beklediklerini ifade etti. İşçiler, hak ettikleri maaşları ve insanca çalışma koşullarını talep ettiklerini belirterek, mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.