Önümüzdeki dönemde açılması planlanan Aydın Şehir Hastanesi’nin yapımı sürerken şehirde bulunan Aydın Devlet Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin ise şehir hastanesi açılmasıyla beraber ne olacağı merak ediliyor.

Aydın Hedef Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen, şehir içindeki hastanelerle ilgili farklı seçeneklerin değerlendirildiğini belirtti. Özmen, şehir içindeki hastanelerin acil müdahale için hizmete devam etmesinin düşünüldüğünü ve hastane binalarının ihtisas hastanesi olarak kullanılabileceğini ifade etti.

Aydın Tabip Odası Başkanı Osman Nuri Aydın ise, şehir içinde bulunan hastanelerin deprem riski olmadığı sürece kalp damar cerrahisi ve fizik tedavi merkezi gibi özel alanlarda hizmet verebileceğini belirtti.

Kadın Hastaları İle Cinsel İlişki Yaşayan Doktorun Tıp Lisansı İptal Edildi Kadın Hastaları İle Cinsel İlişki Yaşayan Doktorun Tıp Lisansı İptal Edildi

Türk Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Hüseyin Doğan da, şehir merkezindeki hastanelerin, vatandaşların kolay ulaşım sağlayabileceği konumda olmasının önemine dikkat çekti.

Şehir merkezindeki hastanelerin geleceği hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Özmen, mevcut durumla ilgili henüz kesin bir karar olmadığını belirtti. Farklı seçeneklerin değerlendirildiğini ve en doğru kararın Bakanlık, İl Sağlık Müdürlüğü ve Valilik ile istişareler sonucunda verileceğini söyledi.

Özmen, Şehir Hastanesi'nde çalışacak personelin mevcut hastanelerden olacağını ve ihtiyaç duyulması halinde yeni personel alımı yapılacağını ifade etti. Şu anda Şehir Hastanesi inşaatının yanı sıra yol ve diğer altyapı işlerinin de devam ettiğini ve hastanenin bitmesiyle hizmete gireceğini belirtti.