Kepez ilçesinde 372 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesi, 718 izolatör ile deprem riskini minimize ederek büyük depremlerde bile en az hasarla ayakta kalacak. Sismik izolatörler, binayı deprem anında dört yönde 32 santimetre hareket ettirerek sağlık hizmetinin kesintisiz bir şekilde devam etmesini sağlayacak.

Hastanenin içerisine son teknoloji tıbbi cihazlar yerleştirilirken, peyzaj çalışmaları da başladı. Sağlık personeli kadroları tamamlandığında, kısa bir süre içerisinde hasta kabulüne başlanacak. Toplamda 1400 yatak kapasitesine sahip olan hastane, 5 bloktan oluşuyor ve genel hastane, kadın doğum ve çocuk hastanesi, onkoloji hastanesi, kalp damar hastanesi gibi birimlere ev sahipliği yapacak.

Hastane ayrıca, 246 yoğun bakım yatağı, 300 poliklinik, 43 ameliyathane ve 3 bin araç kapasiteli bir otopark ile donatılmış durumda.

DEPREME DAYANIKLI BÖLGE HASTANESİ

Hastane, turizm kentinin yanı sıra Isparta ve Burdur'dan da hasta kabul ederek bölge hastanesi olarak hizmet verecek. Son teknolojik cihazlarla verilen hizmet nedeniyle hastane sağlık turizmine de hizmet verecek. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık iki büyük deprem sonrası önemi bir kez daha anlaşılan sismik izolatörler, hastane inşasında kullanıldı. Temel ve bina arasına kolonlar üzerine yerleştirilen 718 izolatör sayesinde bina büyük depremlerde dahi en az hasarla sağlık hizmeti vermeye devam edecek. Hastane temelinde bırakılan boşluklar sayesinde izolatörler deprem anında binayı dört yana 32'şer santim hareket ettirebilecek. Esneme sayesinde binanın hasar riski en aza indirilmiş olacak.

'HASTANE BÖLGE İLLERİNİN SAĞLIK İHTİYACINA DA KATKI SUNACAK'

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Uzm. Dr. Emre Asiltürk, Antalya Şehir Hastanesi'nin hasta kabulüne sayılı gün kaldığını söyledi. Hastanenin bölge hastanesi olduğunu belirten Başkan Asiltürk, 'Hastanemiz son teknoloji tıbbi cihazlarla donatıldı. Hasta kabulüne başladığında bölge illerinin sağlık ihtiyacına da katkı sunacak. Özellikle yatak kapasitesinin yüksek olması nedeniyle de kamu hastaneleri içerisinde hizmet verim oranını oldukça artıracak dedi.

Hastanenin depreme dayanıklı olması için uygulanan izolatörlerden de söz eden Uzm. Dr. Emre Asiltürk, 'Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem sonrası sağlık hizmetlerinin verildiği yapıların ayakta kalmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Büyük depremlere dayanıklı olması amacıyla şehir hastanemizde 718 izolatör kullanıldı. Hastane deprem olsa dahi en az hasarla ya da hiç hasar almadan sağlık hizmetini vermeye devam edebilecek diye konuştu.