İyice derinleşen ekonomik krizin ardından yerel seçimlerde sert bir şekilde seçmenin tepkisini alan Ak Parti, bütçeye ek kaynak sağlamak için ekonomide bir dizi adım atmayı planlıyor.

Türkiye kamuoyu ise hükümetin vatandaşa sunacağı acı reçeteyi bekliyor.

KDV, ÖTV, GAYRİMENKUL, KİRALAR

Öte yandan, kredi kartına sınırlama, katma değer vergisi oranlarının artırılması, özel tüketim vergisine yeni ürünlerin ilave edilmesi, gayrimenkul ve kiralara yönelik düzenlemeler ile yerel yönetimlerin elini kolunu bağlayacak ek kısıtlar çıkarılacak düzenlemeler arasında yer alacağı iddia edildi.

ÇALIŞMA HAYATINA DÜZENLEMELER…

İktidarın çalışma hayatını doğrudan etkileyecek düzenlemeler için de hazırlık yaptığı belirtilirken sosyal güvenlik güvenlik kurumu giderlerini kısmaya yönelik önlemler ile kripto paralara yönelik düzenlemeler iktidar kanadının gündeminde.

EKONOMİYE YENİ DÜZENLEMELER

Seçim sonrası ekonominin gündemindeki konulara yönelik yeni düzenlemeler ve kararların birkaç ay içinde hayata geçirilerek sonuçların daha erken alınması planlanıyor.

KREDİ KARTI KULLANIMI ZORLAŞTIRILACAK

İktidar, yüksek enflasyonla birlikte alım gücünün düşmesine rağmen işçi, memur ve emekli gibi geniş kesimlerin kredi kartlarıyla alışveriş yapmaya devam etmelerini zorlaştırmayı hedefliyor. Bu doğrultuda, kredi kartı taksitlerinin azaltılması veya tamamen kaldırılması ile kart limitlerine yeni sınırlamalar getirilmesi bekleniyor.

Açlık Sınırı 19 Bin 300, Yoksulluk Sınırı 27 Bin 575 TL’ye Çıktı Açlık Sınırı 19 Bin 300, Yoksulluk Sınırı 27 Bin 575 TL’ye Çıktı

KDV VE ÖTV’DE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER OLABİLİR

KDV oranında genel bir yüzde 20 artışa gidilmeyecek, ancak bazı temel ihtiyaç maddeleri ve halkın sıkça kullandığı ürünlerden bazılarının KDV oranlarının yüzde 10 veya yüzde 20'ye çıkarılması, KDV muafiyeti veya istisnası olanların KDV kapsamına alınması bekleniyor. Ayrıca, ÖTV'nin kapsamının genişletilmesi ve bazı ürünlerde vergi oranı veya miktarında artış yapılması düşünülüyor.