AA Finans enflasyon anketine göre memur enflasyon farkı arttı AA Finans enflasyon anketine göre memur enflasyon farkı arttı

Seçim yenilgisiyle beraber Cumhurbaşkanının ekonomi yönetiminden radikal bir değişikliğe gidip gitmeyeceği merak konusu oldu.

ABD'nin önde gelen finans yayınlarından Bloomberg'e konuşan danışmanlık firması Teneo'nun Eş Başkanı Wolfango Piccolo, yerel seçimlerin ardından Türkiye'deki ekonomik duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

 EKONOMİ POLİTİKALARI DEĞİŞMEYECEK

Piccolo, sonuçların Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in liderlik ettiği ekonomi ekibi arasında belirgin bir mesafe oluşturmasını beklememediğini dile getirdi. Ekonomi politikalarında önemli bir değişim öngörülmediğini belirten Piccolo, "Ekonomi politika yapıcılığında ciddi bir değişim beklenmiyor" ifadelerini kullandı.

PICCOLO: EMEKLİ MAAŞI ZAMMI ÖNEMLİ OLACAK

Piccolo, Mehmet Şimşek'in kamu bütçesinde disiplin ve enflasyonu kontrol altına almak için yüksek faiz oranları öngören politika programının önündeki temel riskin, Erdoğan'ın 2024'ün ikinci yarısında asgari ücret ve emekli maaşlarını artırmamakta zorlanacak olması olduğunu belirtti.

SEÇMEN, ERDOĞAN’IN ADAYLARINI CEZALANDIRDI

Eurasia Group'un Avrupa Direktörü Emre Peker, "Görünüşe göre seçmenler, Erdoğan'ın partisini ve adaylarını belediye seçimlerinde cezalandırdı" şeklinde bir değerlendirmede bulundu.

DAHA FAZLA PARA BİRİMİ DEĞER KAYBI…

Brooking Institute Kıdemli Uzmanı Robin Brooks ise X platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, "Türkiye'deki seçim sonuçları piyasaların hoşuna gitmeyecek" ifadesini kullandı. Brooks, "Piyasalar, seçimle bağlantılı yardımların sona ermesini ve ekonomide reformların başlamasını umuyordu. Ancak bu sonuç, tam tersi sinyal veriyor. Piyasalar, bu sonuçların Türkiye'yi sürekli seçim modunda tuttuğunu düşünecekler. Bu da daha fazla teşvik ve daha fazla para birimi değer kaybı anlamına gelebilir" şeklinde değerlendirmede bulundu.