Olay, Siverek’in Gürakar Mahallesi’nde kalp krizi geçiren bir hastayı almaya giden 112 acil sağlık ekiplerinin ambulansının geç geldiği iddiasıyla patlak verdi.

Ambulans Gecikmesi Kriz Yarattı

Hasta yakınları, gecikmeye öfkelenerek sağlık çalışanlarına fiziksel saldırıda bulundu. Saldırı nedeniyle sağlık çalışanları hastaya müdahale edemedi ve zor anlar yaşadı. Hasta, daha sonra ambulansla Siverek Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı.

Hastanede Tehdit ve Hakaretler

Hastaneye ulaşıldığında da durum sakinleşmedi. Hasta yakınları, sağlık çalışanlarına hakaretler ve tehditler savurarak, hastalarının hayatını kaybetmesi halinde sağlık çalışanlarını ve ambulans sürücüsünü öldüreceklerini söyledi. Bu tehditler, sağlık çalışanları arasında büyük bir endişe yarattı.

Sağlık çalışanlarının ihbarı üzerine hastaneye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Sağlık çalışanları, kendilerine saldıran ve ölümle tehdit eden şahıslar hakkında şikayetçi oldu. Jandarma olayla ilgili inceleme başlattı ve güvenlik tedbirlerini artırdı.

İstanbul’da Doktoru Şok Eden Diş Yapıştırma Yöntemi: Japon Yapıştırıcısı ile Diş Tedavisi İstanbul’da Doktoru Şok Eden Diş Yapıştırma Yöntemi: Japon Yapıştırıcısı ile Diş Tedavisi

Sendikadan Tepki

Yaşanan olaya tepki gösteren Hürriyet Sağlıksen Şanlıurfa Şube Başkanı Cengizhan Karaçizmeli, “Siverek’te hasta yakınlarının saldırısına uğrayan sağlık çalışanı meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yaşanan olayı şiddetle kınıyor ve olayın takipçisi olacağımızı belirtiyoruz,” dedi. Karaçizmeli, sağlık çalışanlarının güvenliği için daha fazla önlem alınması gerektiğini vurguladı.