Olayın ardından Aydın Tabip Odası, saldırıya ilişkin olarak toplumun vicdanını sarsan bir kınama mesajı yayınladı. MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık ve CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı da ayrı ayrı açıklamalarda bulunarak, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti sert bir şekilde kınadılar.

Prof. Dr. Yavaşoğlu, yaşadığı bu olaya ilişkin yaptığı açıklamada, toplumda var olan canavarca hislere dikkat çekerek, bu durumun ciddi bir şekilde sorgulanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, üst düzey yöneticilerin benzer olayları önlemek için gerekli önlemleri alması çağrısında bulundu.

Devlet Hastanesi'nde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı Devlet Hastanesi'nde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı

“EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞTIM”

Yavaşoğlu, konuya ilişkin büyük dikkat uyandıran sosyal medya hesabındaki açıklamasında, “Neler yazacağımı bilemiyorum. Meslekte 2024 yılında 25.yılım olacak. Ben şöyleyim, böyleyim diyemem. Sadece şunu söyleyebilirim. Mesleğimi severek yaptım. Elimden geldiğince hastalar için öğrencilerim için en iyisini yapmaya çalıştım. Ruhum nasıl düzelecek bilmiyorum. Bu durumda yanımda olan üniversite yönetimimize, emniyetimize, adliyemize, elindeki imkanlar ölçüsünde yanımda oldukları için teşekkür ediyorum. Canavarca hislere sahip bir toplum olduk sorgulamalıyız, üst yöneticiler bu duruma karşı önlemlerini almalı. İnanın bana olmaz diyordum. Oluyor olacak. Yalvarırım bizimle ilgilenenler yardım edin, yardım edin, yardım edin…” ifadelerini kullandı.