Aksaray'da Aile Hekimleri Bir Araya Geldi Aksaray'da Aile Hekimleri Bir Araya Geldi

Kurt, “Hayati tehlikesi var’ denmesine rağmen, çeşitli bahanelerle serbest bırakılmalarına üzüldüm. En azından beni bu hale sokan baba, tutuklu yargılanmalıydı” dedi.

Olayın Detayları

Olay, 9 Haziran’da saat 23.00 sıralarında Canik ilçesindeki özel hastanede meydana geldi. Salıncaktan düşen ve uyku halinde olan 20 aylık M.İ., annesi tarafından hastaneye getirildi. Doktor Ahmet Kurt, çocuğun tomografi çekilmesini istedi. Ancak sonuçları incelediği sırada baba Hasan İ.’nin yumruklu saldırısına uğradı.

Hemen  Beyaz Kod verdi!

Saldırıyı yara almadan atlatan Dr. Kurt, hemen beyaz kod verip polisi çağırdı. Tomografi sonuçlarını tekrar incelediğinde, çocuğun beyin kanaması geçirdiğini fark eden Kurt, M.İ.’nin Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi’ne sevkini istedi. Ancak bu süreçte baba Hasan İ. ve kardeşi Şaban İ. tarafından tekrar saldırıya uğradı.

Saldırı Sonrası Tedavi altına alındı

Hasan İ.’nin attığı yumrukla kanlar içinde yere yığılan Dr. Kurt, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Gözaltına alınan Hasan İ. ve Şaban İ., tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi, ancak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

Doktor Kurt’un Tepkisi

Dr. Ahmet Kurt, olayla ilgili olarak şunları söyledi: “Burnum kırıldı, gözümde hasar oluştu. Burnumda şu anda bir alçı var ve ameliyat gerekebilir. Görmeyle ilgili bir problemim vardı. Doktor da 10 gün sonraya muayene verdi. Hayati tehlikesi olmasına rağmen, şüphelilerin serbest bırakılmasına üzüldüm. En azından beni bu hale sokan baba tutuklu yargılanmalıydı.”

Kurt, olayın ardından vicdanen hastanın tedavisini reddetmeyip gerekli sevk işlemlerini yaptığını, ancak tekrar böyle bir durumda yine aynı şekilde davranacağını belirtti. “İnmemek kanunen hakkımdı, o tedaviyi devam ettirmeyebilirdim. Ancak çocuğun tanısını koyup sevk işlemini yaparken olay yaşandı. Yine olsa, yine aynısını yapardım” dedi.