Raporlu olduğu günlerde tatile gittiği tespit edilen ve plajdaki fotoğrafları delil olarak sunulan sağlık personeli için çalıştığı Rehabilitasyon Merkezi Sahibi konuyu yargıya taşıdı. 

İşten atıldı

İşten atılan sağlık personeli ile raporu veren doktor ve rapor verilmesini aracı olan hemşirenin ise 8 yıl hapsi isteniyor.

Doktor ve hemşireye resmi belgede sahtecilik suçlaması

Konya'da bir rehabilitasyon merkezinde çalışan 37 yaşındaki fizyoterapist Sait U., dört gün iş göremez raporu alıp, aslında tatile gittiği ortaya çıktı. Durum, merkezin sahibi Mehmet Evrim'in şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucu ortaya çıktı ve dava açıldı. Savcı, Sait U.'ya 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından toplamda 15 yıla kadar; raporu düzenleyen doktor Ömer Tayyip Ç. ve hemşire Esra T.'ye ise 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan 8'er yıla kadar hapis cezası talep etti.

Sıfır Araç Kampanyaları Bitiyor, İkinci El Pazarı Hareketleniyor! Sıfır Araç Kampanyaları Bitiyor, İkinci El Pazarı Hareketleniyor!

Hastaneye hiç gitmeden rapor verildi

Sait U., Temmuz 2022'de Mehmet Evrim'i arayarak hasta olduğunu ve işe gelemeyeceğini belirtip 4 gün iş göremezlik raporu gönderdi. Ancak Mehmet Evrim, raporun sadece 4 gün olması ve Sait U.'nun hastaneye gitmeyi reddetmesi üzerine şüphelendi ve durumu araştırdı. Evrim'in incelemesi sonucunda, Sait U.'nun raporunun düzenlendiği hastaneye hiç gitmediği ve o gün Mersin'de plajda olduğu fotoğrafları sosyal medyada paylaştığı ortaya çıktı. Mehmet Evrim, önce Çumra Kaymakamlığı'na ve ardından Çumra Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ancak bu kurumlar soruşturmaya izin vermedi. Evrim, sonrasında Konya Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu ve itirazı kabul edilince Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Sait U. da işinden çıkarıldı.

Güvenlik kamerası kayıtları incelendi

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonucunda hastanedeki güvenlik kamerası kayıtları incelendi. Kayıtlarda, hemşire Esra T.'nin rapor talep ettiği ve doktor Ömer Tayyip Ç.'nin "Veririm olur" dediği görüldü. Ayrıca Sait U.'nun o gün hastanede olmadığı ve Mersin'de olduğu tespit edildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan alınan raporda da Sait U.'nun olay günü Esra T.'yi 3 kez aradığı ve Mersin'de olduğu belirlendi.

İddianame Ağır ceza mahkemesinde

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma sonucunda 16 Şubat 2023'te hazırladığı iddianameyi Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu. İddianamede Sait U.'nun raporu almak için tanıdığı aracılığıyla sağlık raporu aldığı, olay günü Mersin'de olduğunun tespit edildiği ve raporu iş yerine verdiği belirtildi.

Görevi kötüye kullanma 

Konya'da görülen davada, Sait U.'nun iş göremezlik raporu karşılığında SGK'dan aldığı ücret nedeniyle kamu kurumunu zarara uğrattığı iddiasıyla 'Dolandırıcılık' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Ayrıca alınan rapor nedeniyle de 'Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliğine iştirak' suçlamasıyla yargılanması talep edildi. Doktor Ömer Tayyip Ç. ve hemşire Esra T. ise 'Görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik' suçlarından 11'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacaklar.

Toplam 15 yıl hapis cezası talebi

Konya 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, savcı mütalaasını sundu. Savcının mütalaasında Sait U.'ya 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından toplamda 15 yıla kadar hapis cezası istendiği belirtildi. Ayrıca etkin pişmanlık hükümlerinin mağdurun rızasıyla uygulanabileceği ve böylelikle cezasında üçte birden üçte ikiye kadar indirime gidilebileceği ifade edildi. Doktor Ömer Tayyip Ç. ve hemşire Esra T. için ise 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan 8'er yıl hapis cezası istendiği açıklandı.

Mahkeme, tarafların son savunmalarını yapmaları için duruşmayı erteledi.