25 Kasım 2022'de tutuklanarak cezaevine gönderilen sahte doktor Ayşe Özkiraz, hakkında tahliye kararı verildikten sonra tutuklu olduğu Tekirdağ Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki T Tipi Cezaevi'nden gülerek çıktı.

ayse-ozkiraz-tahliye

Ayşe Özkiraz hakkında “resmi belgede sahtecilik” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar, “özel belgede sahtecilik” suçundan bir yıldan 3 yıla kadar ve “yetkisiz hekimlik suçlarını düzenleyen 1219 sayılı kanuna muhalefet” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar olmak üzere toplam 13 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın 5.  duruşması bugün görüldü.

Çerkezköy 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen 5. duruşmada Ayşe Özkiraz için tahliye kararı çıktı.

Doktorlara 25 yaşında olduğunu, Çapa Tıp Fakültesi’nden birincilikle mezun olduğunu ve TUS’tan 81 aldığını söyleyen Ayşe Özkiraz'ın gerçek yaşının da 20 olduğu saptandı. Olay sonrası Özkiraz, tutuklansa da yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 20 yaşındaki Ayşe Özkiraz’ın yargılanmasına devam ediliyor.

ayse-ozkiraz-2-1

"UTANÇ DUYUYORUM"

Öte yandan Çerkezköy 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya tutuklu sanık Ayşe Özkiraz SEGBİS ile katıldı. Özkiraz’ın avukatı ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre; Ayşe Özkiraz yaptığı savunmada,

Tekrar çok çok özür diliyorum. İntörn kartımı sadece eski erkek arkadaşıma gösterdim. Onun dışında hiçbir yerde kullanmadım. Maddi bir kazanç sağlamadım. Ameliyata girdiğimi kabul ediyorum. Dikiş işlemini bir kez yaptım. Ben gerçekten çok pişmanım dersimi aldım. Psikoloji olarak çok kötü durumdayım. İlaç tedavisine başladım. Ailem ve kardeşlerim alay konusu oldu. Ben bu durumdan utanç duyuyorum. Yaptığım hatanın bir bedeli olduğunu biliyorum. Sizlerde uygun görürseniz sağlığım ve eğitimim için tahliyemi talep ediyorum

dedi.

"YAPTIĞI HATANIN BEDELİNİ FAZLADA ÖDEMİŞTİR"

Duruşma savcısı, önceki celse açıkladığı esasa ilişkin mütalaasını tekrar ettiğiniz söyleyerek mütalaa doğrultusunda ceza verilmesini istedi. Savcı ayrıca tutukluluk halinin devamını talep etti.

Ayşe Özkiraz’ın avukatı yaptığı savunmada, müvekkillinin doktor sıfatını kullandığını ancak maddi menfaat karşılamadığını söyledi. Davanın basında büyük yer aldığını söyleyen avukat, “Bir kişi de çıkıp Ayşe Özkiraz beni tedavi etti diyemez” dedi.

Müvekkilinin alacağı cezanın yararından daha fazla cezaevinde kaldığını söyleyen avukat, “Hayatı boyunca çıkan haberlerden dolayı da cezalandırılmıştır. Bu hatayı hep omzunda yük olarak taşıyacak. Yaptığı hatanın bedelini fazlada ödemiştir. Yattığı süre gözönünde bulundurularak tahliye edilmesini talep ediyoruz” dedi.

TAHLİYE EDİLDİ

Tekirdağ'ın Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan Ayşe Özkiraz, hakkında 'resmi belgede sahtecilik' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar, 'özel belgede sahtecilik' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar ve 'yetkisiz hekimlik suçlarını düzenleyen 1219 sayılı kanuna muhalefet' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar olmak üzere toplam 13 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın 5'nci duruşması bugün Çerkezköy 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada Özkiraz için tahliye kararı çıktı. 'Sahte doktor' Ayşe Özkiraz, 5'nci duruşmada tahliye edildi

Editör: Güler Sağlam