10-12 Nisan tarihlerinde Ramazan Bayramı’nı idrak edecek olan Türkiye’de, 8 ve 9 nisan tarihleri idari izin olarak verilmesi ile beraber toplam 9 gün bayram tatili ilan edilmişti.

Pazartesi ve salı günü idari izinli kabul edilen sağlık çalışanları, idari izinli oldukları için görevlerini fiilen yerine getirmiş ve çalışmış kabul edildi.

SAĞLIK HİZMET SUNUMU NÖBET İLE DÖNÜYOR

7 gün 24 saat esasına göre sağlık hizmeti sunumu veren sağlık personelleri, resmi tatiller ulusal ve dini bayramlarda nöbet usulü bu görevi yerine getiriyor.

Ramazan Bayramı Sağlık Personeli Nöbet Ücretleri Ne Kadar? 2024 Yılı Ramazan Bayramı Sağlık Personeli Nöbet Ücretleri Ne Kadar? 2024 Yılı

İDARİ İZİN GÜNLERİNDE ÇALIŞACAKLAR

8 ve 9 Nisan tarihleri olan Pazartesi ve Salı günü de nöbet görevleri sağlık çalışanları tarafından yerine getirilecek.

BAKANLIK, 128 DEĞİL 140 SAAT KABUL ETTİ

Nisan 2024 dönemi için toplam 140 saat olan çalışma süresi, normal mesai usulü ile görev yapan sağlık çalışanları açısından 128 saat üzerinden hesaplanması, personelin görevini tam şekilde yapmış kabul edilmesi, mali haklarının da eksiksiz şekilde ödenmesi gerekiyor.

2024 Ramazan Bayramı Sağlık Personeli Nöbet Ücretleri! |Hemşire Ebe Sağlık Memuru Tabip Nöbet Ücreti 2024 Ramazan Bayramı Sağlık Personeli Nöbet Ücretleri! |Hemşire Ebe Sağlık Memuru Tabip Nöbet Ücreti

Ancak Sağlık Bakanlığı, nöbet usulüyle çalışacak olan sağlık personellerinin Nisan 2024 dönemi içerisindeki çalışma saatlerini 128 değil 140 saat üzerinden hesaplatıyor.

140 SAAT BAZ ALINIYOR

Personelin alacağı nöbet ve fazla mesai çalışmaları da 140 saati aşan süreler üzerinden hesaplanıyor.

Eğitim Araştırma Hastanesi Doğalgaz Hattı Patladı Eğitim Araştırma Hastanesi Doğalgaz Hattı Patladı

ANAYASAYA AYKIRI UYGULAMA

Anayasanın eşitliği ilkesine aykırı bir uygulamaya imza atan Sağlık Bakanlığı, Anayasanın 10. maddesinde açıkça tanımlanan ve idarenin zorunlu olarak uygulaması gereken eşitliği ilkesinin tam tersi bir işlem yapıyor.

FAZLA MESAİ VERİLMESİ GEREKİYOR

8 ve 9 Nisan tarihlerini toplam çalışma saatinden düşürülerek tüm kamu çalışanlarının bu saat üzerinden hak edişlerinin ödenmesi, toplamda 128 saate aşan her bir çalışma saati için nöbet ücretinin veya fazla mesai ücretinin verilmesi gerekmektedir.

YETKİLİ SENDİKA YAZI GÖNDERDİ

Yetkili Sendika Sağlık Sen’de konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, Ramazan Bayramı arifesinden önceki ilk iş günü olan 8 Nisan Pazartesi ile yarım gün mesainin olduğu 9 Nisan Salı Arife günü için memurlara idari izin verildiği, bu bayramda da idari izin hakkı verilen sağlık profesyonellerinin mağdur edilmemesi gerektiğine dikkat çekilerek Sağlık Bakanlığına resmi yazıyla başvurulduğu açıklanmıştı.

GENEL SAĞLIK İŞ:140 DEĞİL, 128 SAAT ÜZERİ ÜCRETLENDİRİLMELİ

Öte yandan konuyla ilgili ilgili Genel Sağlık İş Genel Başkanı Derya Uğur Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, YÖK ve Adli Tıp Kurumu’na resmi yazı gönderdiklerini kaydederek, başvurularına henüz olumlu bir cevap alamadıklarını kaydetti.