Ordu’da Yerel Gazetelere düşen Müdür Yardımcısıyla ilgili haberler üzerine Sağlık Müdürü Tüzün soluğu hastanede aldı.

İddialar üzerine  konuya duyarlılık gösteren Sağlık İl Müdürü Dr. Dursun Tüzün bu sabah Aybastı Devlet Hastanesi’ne baskın düzenledi.

Müdür  Tüzün incelemelerden sonra iddialarla ilgili kamuoyuna bir açıklama yapacaklarını bildirdi.

NE OLMUŞTU?

HASTANEYİ OTEL OLARAK KULLANAN İDARECİ KİM?

Aybastı ilçe Devlet hastanesi idari ve mali isler müdür yardımcısi Rıdvan Şahin  Ersoy'un   gorev yaptigi   hastanede 1,5 dır. kaldığı , ısınıp ,yiyip içip  hesap soran olmadigini idddialar arasinda . Hastanede gorev yapan personel kirada oturup yemek ısınma ihtiyaçlarını kendilerini karşılarlar ken  bu kisiye hastanede yönetimi neden  suskun kalmakta ve  ve kişiye özel muamele yapmakta ve göz yummaktadirlar.

Bu kamu zararına yol açan  ve keyfi uygulamaya göz yuman Aybastı hastane yöneticilerine ve sümen altına   atan kişilerle ilgili ordu il sağlık Müdürlüğü bir işlem tesis ederek gerekli kamu zararını tespitine gidecekmidir.

 Belli bi süre once Aybastı kaymakamligi ve ilçe sağlık Müdürlüğü  gece geç saat te  hastaneye gelerek  şahsın hastanede kaldığını  tesbit ettiğini,  tutanak tutturmasi  ve kamera kayitlarinin olmasina rağmen   ordu il sağlık Müdürlüğü personel Baskan yardimcisi  Murat Yavuz ladikli tarafından  evrakin sümen altı edildiği  doğrumudur.

Müdür yardımcısı Rıdvan Şahin Ersoy'un personel Başkan yardımcısı Murat yavuz Ladik linin hemşerisi ve hocası olduğu  Ordu  Aybastı ilçe hastanesine  refaransi ile atandığı iddiaları dogrumudur?

Buradan yetkileri soruyor ve goreve davet ediyorum.

Daha bir hafta önce kamuoyunda gündeme gelen hemşire arkadaşlarımızın  yoğun Bakım Hemsireligi Eğitime sertifika programına  katılmalarını kamu zarari olarak goren ,engel olan Egitim Haklarini elleriniden  alan  Aybasti devlet hastanesi idarecileri  hastaneyi Otel olarak kullanan hastane müdür yardımcısı kamu zararı oluşturmuyor mu ?..

 Fatih Galender ZENGİN

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı