Sosyal medya kullanıcılarının büyük tepkisine yol açan bu açıklama, sağlık hizmetlerinin randevu sistemiyle düzenlenmesine yönelik ciddi sorunları gündeme getirdi. 

Türkiye'de Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık kurumlarında muayene randevusu almak, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden gerçekleştirilmektedir. Ancak, son dönemde MHRS sisteminin randevu alma işlemlerinde yaşanan sorunlar, vatandaşlar arasında büyük bir rahatsızlık kaynağı haline gelmiştir.

sinop

MHRS üzerinden randevu almak isteyen hastalar, genellikle tüm randevuların dolu olduğunu ya da aylar sonrasına randevu verildiğini görmektedirler. Bu sorunlar nedeniyle randevu almak isteyen hastalar, bazı saatlerde randevu kontenjanlarının açık olduğunu fark etmektedirler.

Bu sorunlar gündemdeyken, Sinop İl Sağlık Müdürlüğü'nün resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama, büyük bir tepki çekti. İl Sağlık Müdürlüğü, MHRS sistemi üzerinden randevu alamayan vatandaşlar için;

Hastanelerimize geldiğinizde sizlere kolaylıklar sağlayacağız

açıklamasında bulundu.

Sosyal medya kullanıcıları, bu açıklamayla birlikte sağlık hizmetlerindeki randevu sorunlarının daha büyük bir soruna işaret ettiğini dile getirdiler.

Sosyal medyada yer alan bir örnekte, bir hastanın MHRS üzerinden randevu almak isterken en yakın randevu tarihinin 2 hafta sonrasında olduğunu gördüğü aktarılmaktadır. Randevu alamayan hastanın bir hastaneye giderek durumu danışmanına ilettiği ve danışman tarafından "SOR-ÇÖZ" birimine yönlendirildiği ifade edilmektedir. Bu birimde, hastanın doktorunun randevulu hastaların sonrasında randevu alabileceği bilgisinin verildiği belirtilmektedir.