Memo haber web sitesini arayan bir çok vatandaş ise, muayenehaneleri kapatılan bazı hocaların bu kez de üniversite hastanesinde görev yaptıkları halde sosyal medya hesapları üzerinden danışmanlık hizmeti adı altında özel hastanelere hasta yönlendirdiklerine dikkat çektiler.

YÜKSEK ÜCRETLE DANIŞMANLIK HİZMETİ

Vatandaş şikayetlerinde; muayenehaneleri kapatmak zorunda kalan hocaların yüksek ücret talep ederek danışmanlık adı altında hastaları özel hastanelere yönlendirdikleri ileri sürüldü.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ NE TEDBİR ALACAK?

Vatandaşların bu son şikayetinin ardından Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğülüğünün ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’nün şikayet konusu olayla ilgili ne gibi tedbir alarak yaptırım uygulayacağı merak konusu oldu.

MUAYENEHANELERE KİLİT VURULDU AMA...

Gaziantep Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan bazı profesör ve doçentlerin, hastaneye yakın bir bölgede lüks villalar kiralayarak muayenehane olarak kullandıkları ve sekreterlik görevlileri aracılığıyla hastalardan yüksek ücretler alarak devletin imkanlarını kullanma iddiaları gündeme geldi. Bu muayenehanelere gelen şikayetler üzerine İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti ve söz konusu muayenehanelere kilit vurulmasına karar verildi.

HASTANEDE TEDAVİ, MUAYENEHANEDE ÜCRET!

İddialara göre, bazı profesör ve doçentler, üniversite hastanesinde görevli olmalarına rağmen özel hastanelerde ameliyat gerçekleştirdikleri hastaları başka bir hekim adına kayıt ettirerek ameliyat sonrası yüksek ücret talep etmekteydiler. Bu durum halk arasında dilden dile dolaşırken, bazı vatandaşlar da tüm tedavilerinin devlet hastanelerinde yapıldığını ancak doktorun özel muayenehanesinde muayene oluyormuş gibi ücret ödemek zorunda kaldıklarını ve ameliyatlar için fahiş rakamlar istendiğini dile getirdiler.

ÖNLEM ALINMASI BEKLENİYOR

Memo haber web sitesini arayan okuyucular, bu konuların takibi için SGK İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı ve Üniversite Rektörlüğü'nün göreve davet edilmesini talep ettiler. Bu iddiaların üzerine resmi kurumların konuyu detaylı bir şekilde incelemesi ve gerekli önlemleri alması bekleniyor.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İŞLEM BAŞLATTI AMA..

Üniversitede çalışan bazı hocaların, vatandaşları özel muayenehanelerine yönlendirerek ücret aldıklarının tespit edilmesi üzerine Sağlık Bakanlığı ekipleri harekete geçti. Bu uygulamayı yapan hekimlere yönelik, 26.09.2023 tarihinde yayımlanan ve "Öğretim Üyesi Tabiplerin Muayenehane Açması" ile ilgili genelgeye göre Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü tarafından işlem başlatıldı.

Gaziantep Üniversitesi'nde görev yapan ve 18.01.2014 tarihinden sonra muayenehane açan 17 hekimle ilgili olarak şu gelişmeler yaşandı:

  • 5 hekim, kendi isteğiyle muayenehanelerini kapattı.
  • 5 hekimin muayenehaneleri, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü'nün resen aldığı kapatma kararıyla kapatıldı.
  • 4 hekim, Gaziantep Üniversitesi'nden istifa ederek muayenehanelerinde çalışmaya devam etme kararı aldı.
  • Mahkemesi sonuçlanmayan 3 hekimin muayenehaneleri için Bakanlık talimatına istinaden kapatma işlemleri devam etmektedir.