2015 yılında kurulan ve 2018 yılında yetki alan Hak İş Konfederasyonuna bağlı ÖZ Sağlık İş Sendikası Kocaeli Şubesi 2018 yılından beri birinci olağan kongresini yapmadığı iddia edildi.  Atamayla göreve gelen Öz Sağlık İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Sedat Balkan ile ilgili diğer bir iddia ise 6 ayda bir ÖZ Sağlık İş Kocaeli şubesini kapatıp açtığı. Sendika üyeleri Dernekler Masası’ndan sendika tüzüğünü almak istediklerinde sendikanın işlemlerinin 6 ayda bir yenilendiği ve tüzüğün dernekler masasında olmadığı yönünde. Yine iddialara göre kongre kararı almamak  ve genel merkez ataması ile sendikayı yönetmek için yıllardır  şubeyi kapatıp açtığı ve birinci olağan kongreyi yapmadığı yönünde.

ÜYELER SANDIK KURULMASINI İSTİYOR

Kocaeli’de yaklaşık 4 bin üyesi bulunan sendikanın üyeleri birinci olağan kongrenin yapılmasını ve sandık kurulmasını istediği öğrenilirken, yıllardır sendika başında durdukları halde üyelere yönelik hiçbir faaliyet yapmadığı iddia edilen Öz Sağlık İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Sedat Balkan’ ın  nasıl ataması yapıldığı da üyeler tarafından merak ediliyor. Ayrıca Balkar’ın sağlık çalışanı olarak bir yerde kadrosunun gözükmediği de bir diğer iddia.

SENDİKA AİDATI EN YÜKSEKTEN ALINIYOR

Öz Sağlık İş’te üye olan sendikalıların bir diğer sorunu ise sendika aidat ücretinin en yüksekten alınması. Daha önce 330 TL civarı olan sendika ücreti bu ayla birlikte 725 TL’ye çıkıyor. Sendikalar aidat ücretini kendileri belirliyor ve yüzde on yüzde 50 gibi oranlarla aidat ücreti alınabiliyor fakat Öz Sağlık İş Kocaeli Şubesi aidatı en yüksekten almayı tercih ederken üyeler için bir faaliyette bulunmayıp kongre bile yapmıyor. Sendikanın atama ile yönetilmesine itiraz eden üyeler, kişisel olarak bir sorunları olmadığını fakat sendikanın şeffaf bir şekilde yönetilip hesap verebilir denetlenebilir konuma getirilmesi gerektiğini söylüyorlar.

Kaynak: Korkusuz Kocaeli