Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, sosyal medyada yaptığı açıklamada, tecrübesiz ve ehliyetsiz kişilerin koltuklara geçip sağlık personeline mobbing uygulamasına karşı sert eleştirilerde bulundu.

"Fedakârca Çalışan Sağlık Personeline Haksızlık Yapılıyor"

Demircan, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının salgın, deprem, savaş, terör gibi zor koşullarda 7/24 fedakârca çalıştıklarını belirterek, "Hiçbir sınava girmeden ve hiçbir tecrübesi olmadan koltuğa geçenlerin ahkam kesmesi ve mobbing yapması can kurtarmak için can veren personelin canına yetti" dedi.

Haksız ve Hadsiz İşlemlere Tepki

Demircan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bu insanlar hem devletimizin hem milletimizin takdirini kazanmıştır. Bu insanlar ailelerinden feragat edip milletimize koşmuştur. Sağlık çalışanlarımız sağlığımızın garantisidir. Oturduğunuz yerden haksız, hukuksuz ve hadsiz işlemler yapmaktan vazgeçin.

Sağlık Sen Bakanlık Şubesi’nin Açılışı Gerçekleştirildi Sağlık Sen Bakanlık Şubesi’nin Açılışı Gerçekleştirildi

Haksız ve Hadsiz İşlemlere Karşı Mücadele

Demircan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bu insanlar, hem devletimizin hem de milletimizin takdirini kazanmış, ailelerinden ve sevdiklerinden fedakârlık ederek milletimize koşmuştur. Sağlık çalışanlarımız, sağlığımızın teminatıdır. Ancak, oturduğunuz yerden haksız, hukuksuz ve hadsiz işlemler yaparak bu insanların emeğini ve çabasını hiçe sayıyorsunuz. Bu kabul edilemez."

Kamuoyuna Çağrı

Demircan, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının maruz kaldıkları haksızlıklara karşı toplumun desteğini beklediklerini ifade ederek, "Tüm çalışanların takdirine sunuyoruz" dedi.