Esnek Çalışma İnternet Tabanlı Uygulamalar Kullanan Bakanlıklara Gelecek Esnek Çalışma İnternet Tabanlı Uygulamalar Kullanan Bakanlıklara Gelecek

Haydarpaşa Numune Eğitim Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık görevlileri, sloganlar eşliğinde Kadıköy İskele Meydanı'na doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında "Sağlık kurumları ayakta, insanlık hayatta kalsın" ve "Şiddetsiz, güvenli ve güvenceli ortamda iyi hekimlik yapmak istiyoruz" yazılı pankartlar taşındı. Ayrıca, geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerde ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Dr. Saffet Ercan, şiddetsiz, güvenceli ve demokratik çalışma koşulları ile halk için erişilebilir bir sağlık ortamı taleplerini dile getirdi. Türk Tabipler Birliği'nin sağlıkta şiddete yönelik yasa teklifinin kabul edilmesini beklediklerini belirten Ercan, ayrıca sağlık emekçilerinin dinlenme koşullarının düzenlenmesi gerektiğini ve sağlık hizmetinde hatalara neden olmayacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. Ercan ayrıca, sağlık çalışanlarının maaş, fiili hizmet süresi zammı, ek gösterge, vergi dilimi üst sınırı gibi konulardaki taleplerini sıraladı.