Hastanelerin acil Servis, laboratuvar, görüntüleme ve teşhis ve tedavi birimleri ile hasta yatırılan tüm kliniklerde yeterli personelin ve tıbbi donanımın bulundurulması istenen Genelgede, nöbet hizmetlerinin 24 saat esasına göre planlanması istendi.

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yetkilileri Komisyonda Dinlenecek Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yetkilileri Komisyonda Dinlenecek

81 İL VALİLİĞİNE GÖNDERİLDİ

Sağlık Bakanlığı, Ramazan Bayramı süresince sağlık hizmetlerinde aksamaların önlenmesi için gerekli önlemleri aldı. 81 il sağlık müdürlüğüne gönderilen genelgede, acil ambulanslar ve hastanelerin acil servislerinde yoğunluk yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.

SÜREKLİ GÜNCELLENECEK

Genelgeye göre, acil sağlık hizmetlerinin hasta sevk ve nakil işlemleri, 112 Komuta Kontrol Merkezi aracılığıyla İl Ambulans Servisi Başhekimliği Komuta Kontrol Merkezi ile koordineli bir şekilde yürütülecek. Acil Sağlık Hizmetleri Çağrı Kayıt ve Operasyon Yönetim Sistemi'nde yer alan verilerin sürekli olarak güncelleneceği vurgulandı.

24 SAATLİK NÖBET VURGUSU

Hastanelerin acil servislerinde, laboratuvar, görüntüleme ve diğer teşhis ve tedavi birimlerinde yeterli personel ve tıbbi ekipman bulundurulacak. Nöbet hizmetleri 24 saatlik periyotlar halinde planlanacak.

EVDE SAĞLIK HİZMETİ BAYRAM BOYU SÜRECEK

Ayrıca, Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık kurumlarındaki evde sağlık hizmet birimleri, hastaların bayram tatili boyunca ihtiyaç duydukları ilaç uygulamaları, pansuman ve benzeri tıbbi bakım ve tedavi işlemlerini aksatmadan sürdürecek.