Kreş konusuyla ilgili Bakanlığın bu eksikliği gidermesini ya da beceremiyoruz diyerek bu sorunu CHP’li belediyelere devretmesini istendi.

“CHP’ye bırakın”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, Sağlık Bakanlığı'nın yeterli sayıda kreş açmaması nedeniyle sağlık çalışanlarının mağduriyet yaşadığını ifade ederek çağrıda bulundu. Şahbaz, "Bu eksikliği giderin ya da 'beceremiyoruz' deyin ve bu görevi CHP'li belediyelere devredin" dedi.

CHP'nin Sağlık Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, sağlık çalışanlarının kreş sorunlarına dikkat çeken Şahbaz, Sağlık Bakanlığı'nın bu sorumluluğa rağmen yeterli sayıda kreş açmadığını belirtti. Şahbaz, bu durumun çalışanları zor durumda bıraktığını vurguladı.

Şahbaz'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Alkollü Şahıs Sağlık Personellerini Darp Etti Alkollü Şahıs Sağlık Personellerini Darp Etti

"Ülkemizde 1 milyondan fazla sağlık çalışanı bulunmaktadır. Bu çalışanlar, gece gündüz demeden, fazla mesai yaparak ve uykusuz geceler geçirerek görevlerini sürdürmektedirler. Hastalarımızın sağlığı için büyük bir özveriyle çalışmaktadırlar. Ancak Sağlık Bakanlığı, kendi personelinin en temel taleplerinden biri olan kreş ihtiyacını karşılayamamaktadır.

Sağlık Bakanlığı, hastaneleri devasa ticari merkezlere dönüştürürken, kendi çalışanlarının çocukları için yeterli kreş imkanı sunamamaktadır. Bakanlığa bağlı olarak bilinen sadece 55 kreş bulunmaktadır, ki bu rakam son derece yetersizdir. Büyükşehirlerde kreş maliyetleri 20 bin lirayı aşarken, Sağlık Bakanlığı personeline bu imkanı sağlayamamaktadır. Bu durum, büyük bir çelişki ve haksızlıktır.

Ülkenin sağlığı için çalışan sağlık emekçilerinin taleplerini karşılamak, öncelikle Bakanlık görevidir. Biz CHP olarak sağlık çalışanlarının haklı taleplerinin yerine getirilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Eğer Sağlık Bakanlığı harekete geçmezse, CHP'li belediyelerin hastane yakınlarında kreş ve anaokulları açabilmesi için gerekli izinlere ihtiyaçları vardır. Bu sorunun bir an önce çözülmesi, sağlık çalışanlarımızın gündeminden çıkarılmalı ve kreş ve bakım evleri planlaması derhal yapılmalıdır."