Bakanlık karar vericilerinin ve Sağlık Bakanlığı yönetiminde söz sahibi olan bürokratların cevaplaması istenen yüzlerce sorudan sadece bir kaçını aşağıda özetlemeye çalıştık.

Cevap Bekleyen Sorular;

 # Hizmetin aksamadan 7/24 kuralına göre verilen hastanelerde personel eksikliği had safhaya ulaşmışken, hastanelerin ciddi anlamda aktif çalışan personel ihtiyacı varken, Bakanlık Merkez Teşkilat başta olmak üzere, il ve ilçe sağlık il müdürlüklerinde geçici görevle çalışan sayısı kaçtır? 

 # Kadroları hastanelerde bulunup, il ve ilçe sağlık müdürlüklerinde geçici görevle çalışan personel, o birimde gerçekten ihtiyaca binaen çalıştırılıyorsa, neden sağlık müdürlüklerinde gerekli kadro tanzimi yapılmamaktadır? 

 # Herhangi bir resmi duyuru, ilan yöntemiyle yapılmayan geçici görevlendirme ile sağlık il müdürlüklerinde çalıştırılan personellerde hangi kriterler çerçevesinde bu görevlerini ifa etmektedirler? Sağlık Müdürlüklerinde çalışma kriteri nedir?

 # Kadroları ilin en çok tercih edilen hastanelerinde bulunup ama hiç hastanede aktif görev almadan geçici görev usulü ile merkezden yada sağlık müdürlüklerinden emekli olacak personel sayısı kaçtır?

 # Bu şekilde yapılan görevlendirmeler ile sahada çalışan personelin moral motivasyonu hiçe sayılmaya devam edilecek midir?

 # Kendi talebiyle gitmek istediği hastaneye yada birime geçici görevi kabul edilmeyen personeli, istemediği bir hastaneye (genellikle ulaşım sıkıntısı vb.) yine aynı yöntemle geçici görevle gönderilmektedir. Bu iki durumda da baz alınan kriterler nelerdir? İdarenin keyfi mi esas alınmaktadır? 

 # Özellikle il içerisinde yapılan geçici görevlendirmeler yönetmeliğe uygun mudur? Hangi genelge çerçevesinde yapılmaktadır? Hangi kriterler üzerinden geçici görevlendirme ile gidecek olan personel belirlenmektedir?