Sağlık çalışanları arasında büyük tepkilere neden olan bir durum gündemi meşgul ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan maaş zamlarına ilişkin süreçte, memur maaşlarına yapılan 6 aylık zam artışının banka maaş protokolüne yansıtılmaması, çalışanlar arasında büyük kayıplara neden oluyor.

NEDEN TEDBİR MADDESİ KONMADI!

Sağlık Bakanlığı bünyesinde Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Strateji Daire Başkanlığı tarafından yürütülen ve sonuçlanan protokol görüşmeleri, sağlık çalışanları arasında eleştirilere neden olmaya devam ediyor. Çalışanlar, maaş zamlarıyla ilgili olarak protokole tedbir maddesi eklenmemesi konusunda endişelerini dile getiriyor.

COCA COLA FORMÜLÜ GİBİ SAKLIYORLAR

Özellikle Strateji Daire Başkanlığı'nın protokolün detaylarını Coca Cola'nın formülü gibi kamuoyundan ve sendikalardan saklaması, kafa karışıklıklarına yol açıyor. Protokolün saklanması nedeniyle Ziraat Bankası'nın karına kar mı kattığı ise sağlık çalışanlarının merak konusu oluyor.

Kulislerden edinilen bilgilere göre banka maaş anlaşması için imzalanan protokole ulaşılmasını bırakın hakkında çok fazla muammayı beraberinde taşıması merak konusu olmaya devam ediyor.

COCA COLA’NIN FORMÜLÜNÜN SAKLANMASI

Formülün orjinali ve kopyaları Atlanta'daki SunTrust Bankasında tutuluyor. Bu sırrın iyi saklanması için şirket SunTrust Bankasına 48.3 milyon dolar bir pay ayırmış. Coca Cola şirketinin politikaları arasında sırrı bilen 2 kişinin aynı uçaklarda seyahat etmesi yasak.

PARA PUANLAR HALA YATMADI

Sözleşme şartlarına göre "15.01.2023 tarihinden itibaren 1.800 TL Bankkart lira yüklemelerine başlanacak olup, ilk ödemeden 6 ay sonra 1.000 TL ve ikinci ödemeden 6 ay sonra 1.000 TL daha kredi kartlarına Bankkart lira ödemesi yapılacaktır" ifadesi yer almaktadır.

Ancak, geçen ay banka şube müdürleri, önce 15 Haziran, ardından 15 Temmuz tarihinde ödemenin yapılacağı bilgisini vermişlerdi. Ancak, bugün yapılan görüşmelerde, konunun kendilerini aştığı ve cevap veremeyecekleri ifade edilerek Genel Müdürlüğe sorulması gerektiği belirtildi.

SÜRECİ ŞEFFAF YÖNETİN!

Sağlık çalışanları, banka maaş promosyon anlaşma sürecinin şeffaf ve adaletli bir şekilde yönetilmesini ve 6 aylık dönemlerde yapılan maaş zamlarının banka maaş protokolüne yansıtılmasını talep ediyorlar. Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda açıklama yapması ve çalışanların haklarının korunmasına yönelik önlem alması bekleniyor. 

Gelişmeleri yakından takip edeceğimizi ve okuyucularımıza en güncel bilgileri sunmaya devam edeceğimizi belirtmek isteriz.