Son aylarda Bakanlıkta en çok dikkat çeken konu, Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatında kadrolu olarak görev yapan sağlık çalışanlarının ve araştırmacı kadrosundaki personelin % 20 sabit ek ödeme, taban ve teşvik ödemelerinden yararlanamamasıdır.

Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatında kadrolu olarak çalışan sağlık çalışanları ile kadrosu taşra teşkilatlarında olupta Merkez’de geçici olarak görev yapan sağlık çalışanları arasında ücret farklılıkları yaşanıyor. Kadrolu olarak görev yapan sağlık çalışanları, söz konusu artırımlı ek ödeme, taban ve teşvik ödemelerinden yararlanamıyorlar.

BAKAN KOCA BU DURUMADA DUYARSIZ KALDI

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve ekibi, Ziraat Bankası Para Puan mağduru 6 binin üzerindeki çalışanına çözüm üretmediği gibi sendikaların yoğun taleplerine rağmen Merkez Teşkilat personelinin de aylık 3 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında maaş kaybı yaşamasına göz yummaktadırlar.

TAM BİR KOMEDİYE DÖNÜŞTÜ

Kendilerine gelince aynı anda 2 hatta 3 farklı yerde sözleşme, görevlendirme vb. olurlar ile yüksek ücret alan bürokratların çözüm üretmediği yada üretmek istemediği Merkez Teşkilat personeli mağduriyeti ise tam bir komediye dönüşmüş durumda. Aynı odada kadrolu çalışan ile geçici görevle gelerek çalıştırılan personel arasında her ay 3500 ile 5000 TL arasında ücret farkı yaşanmaktadır.

ADAMI OLMAYAN YİNE MAĞDUR

Öte yandan Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatta kadrosu olan bazı sağlık çalışanları, yüzde yirmi artırımlı ek ödeme, taban ve teşvik ödemelerinden yararlanabilmek için yoğun bir şekilde kadrolarını İl Sağlık Müdürlüğü, Hastaneler ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerine aldırdılar. Bu şekilde hülle yoluyla alamadıkları 3 bin 5 bin lira haklarını alabilen çalışanlar olduğu gibi Daire Başkanına yada Genel Müdüre etki edecek siyasi ve sosyal çevresi olmayan bir çok çalışanın talebi ise üstleri tarafından reddedildi. Kadrosunu taşra teşkilatlarına aldıran bakanlık çalışanları, geçici görevlendirme ile yine bakanlıktaki aynı görevlerini sürdürmeye devam ediyorlar.