Kamu işçileri için geriye dönük ödemelerin bazı kurumlarda hala yapılmaması, sağlık işçileri arasında büyük bir belirsizliğe yol açmıştı. Uzun bir süredir hak ettikleri ödemeleri alamayan kamu işçileri, bu durumun düzeltilmesini talep ediyordu. Ek bütçe ayrılması ve ödemelerin başlamasıyla birlikte, kamu işçilerinin geriye dönük ödemelerinin hesaplara Cuma gününe kadar yatırılması bekleniyor.

YETKİLİ SENDİKA AÇIKLAMA YAPTI

Kamu kurumlarında çalışan memurlara seyyanen zam yapılması ve kamu işçilerinin geriye dönük ödemelerinin bu hafta içinde başlaması planlanıyor. Sağlık Bakanlığı'nda çalışan 200 bin kamu işçisi için geriye dönük ödemelerle ilgili sendika tarafından bir açıklama yapıldı.

 GERİYE DÖNÜK ÖDEMELER CUMA GÜNÜNE KADAR YATACAK

Sağlık Bakanlığı'nda çalışan işçilerin uzun süredir beklediği geriye dönük ödemelerin bu cuma günü yapılacağı açıklandı. Öz Sağlık İş Sendikası'nın dün WhatsApp üzerinden gönderdiği mesajda, genel merkezden gelen bilgiye göre geriye dönük ödemelerin bu hafta cuma günü hesaplara aktarılacağı belirtildi. İşçilere yapılan açıklama, WhatsApp üzerinden üyelere gönderildi ve beklenen ödemelerin en geç cuma günü hesaplara yatırılacağı ifade edildi.

isci-geriye-donuk-odemeler