Sağlık Bakanı Koca, Mardin ziyaretinde yaptığı açıklamada, sağlık sektöründe yaşanan şiddeti önlemeye yönelik yeni uygulamalar hakkında bilgi verdi. Bu kapsamda, hastalar ile doktorlar arasındaki iletişimi artırmak ve doktorların hastalara daha fazla zaman ayırmasını sağlamak amacıyla 32 bin tıbbi personel istihdam edildiğini belirtti. Ayrıca, hastanelerdeki yoğun hasta yükünü azaltmak için birinci basamağı güçlendirmeyi planladıklarını söyledi.

Sağlıkta şiddetle mücadelede hastane ortamlarının düzenlenmesinin yanı sıra güvenlik önlemlerine yönelik İçişleri Bakanlığı ile ortak çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Bakan Koca, hastanelerdeki güvenlik personelinin sayısını artırmayı planladıklarını ifade etti.

"Gri Kod" olarak adlandırılan erken uyarı sistemi üzerinde çalıştıklarını açıklayan Koca, bu sistemin, şiddet riski taşıyan durumlarda emniyet birimleri, hastane güvenlik görevlileri ve hastane yönetimi arasında haberdarlık sağlayacağını ve hastaların hizmet almaya devam edeceğini belirtti. "Gri Kod" uygulaması, şiddet olaylarına karşı bir ön uyarı sistemini temsil edecek ve şiddetin önlenmesine katkı sağlayacak.

Ayrıca, daha önce Beyaz veya Gri Kod verilen kişilere yönelik bazı uygulamaların da bu sistemle geliştirileceğini açıklayan Koca, bu sayede hastaların hizmet alırken daha güvende olacaklarını vurguladı.