Sağlık Bakanlığının yapacağı sağlık personeli alımında son günlere girildi.

PDC DEĞİŞİKLİKLERİ ÇKYS’YE İŞLENDİ

Kulislerden edinilen bilgilere göre; Acil Tıp Teknisyeni ve Acil Tıp Teknikeri kadrolarında Bakanlığın değişiklik yaptığı, PDC’lerde yapılan değişikliklerin ÇKYS sistemine işlendi öğrenildi.

Yapılan bu değişiklik sonrası AABT branşında dağılım sayısının ciddi sayıda artacağını öngörülürken Bakanlığı bu zamana kadar yaptığı en yüksek AABT alımını yapabileceği ifade ediliyor.

ÇKYS’de yapılan değişiklik sonrası Paramedik PDC’sinin 9’dan 10’a yükseltildiği, ATT PDC’sinin 6’dan 5’e düşürüldüğü görüldü.

“ALIM BU YIL İÇERİSİNDE YAPILACAK”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 85 bin kişilik personel alımıyla ilgili yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı’nın alımla ilgili müjdeyi verdiğini ve 85 bin kişinin bu yıl içerisinde alımının yapılacağını ifade etmişti.

32 BİN TIBBI SEKRETER ALINACAK

Bakan Koca yaptığı açıklamada 85 bin personel alanında ağırlıklı olarak 32 bin poliklinik odasına tıbbi sekreter olarak alınacağını da belirtmişti.

KOCA: 3-4 HAFTA İÇİNDE İLANA ÇIKILABİLİR!

Bakan Koca personel alımı ile ilgili yaptığı açıklamanın devamında alım tarihine yönelik olarak, “çok gecikmeden zannediyorum üç veya dört hafta içerisinde ilk alımlar için ilana çıkılmış olacak” ifadesini kullanmıştı.

KOCA: KİMSENİN ENDİŞESİ OLMASIN

Koca yaptığı açıklamasının devamında; “Bu yıl için 85.000’e hepsini almak istiyoruz ve alacağız. Bu konuda hiç kimsenin bir endişe ve tereddüt olmasın sabırla bekleyin teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

CUMHURBAŞKANLIĞINA GÖNDERİLDİ

Edinilen son dakika bilgisine göre, 32 bin tıbbi sekreter, 20 bin sürekli işçi ve 30-35 bin hemşire/ebe/tekniker kadrosunun Cumhurbaşkanlığına iletildiği öğrenildi.