Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün itibarıyla entübe durumda olan hastamız kalmamıştır. 14 hastamızın tedavileri devam etmektedir. 16 hastamız taburcu edilmiştir. Tedavileri devam eden hastalarımızın durumları iyiye gitmektedir." ifadelerini kullandı.

Diyaliz Olayının Detayları

Bakan Koca, 25 Mayıs'ta Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz tedavisi gören 2'si yoğun bakımda olmak üzere 33 hastanın baş dönmesi, mide bulantısı ve şuur bulanıklığı gibi şikayetlerle karşılaştığını belirtti. Bu şikayetler üzerine hastanede gözetim altına alınan hastaların acil durum değerlendirmeleri yapılarak, 14'ü entübe halde stabilize edildi.

Ambulans ve Otomobil Çarpıştı: 6 Yaralı Ambulans ve Otomobil Çarpıştı: 6 Yaralı

Hastaların Nakil ve Tedavi Süreci

Hastaların tedavi sürecine ilişkin bilgi veren Koca, 3 hastanın Isparta'ya, 23 hastanın Antalya'ya, 6 hastanın Afyonkarahisar'a ve 1 hastanın Denizli'ye yoğun bakım ve diyaliz ihtiyacı nedeniyle nakledildiğini söyledi. Nakledilen hastaların sağlık durumlarını yakından takip ettiğini belirten Koca, kronik rahatsızlıkları bulunan 3 ileri yaştaki hastanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Tedavi Durumu ve Soruşturma Süreci

Koca,

"Bugün itibarıyla entübe durumda olan hastamız kalmamıştır. 14 hastamızın tedavileri devam etmektedir. 16 hastamız taburcu edilmiştir. Tedavileri devam eden hastalarımızın durumları iyiye gitmektedir. Kendilerine acil şifalar diliyorum. Burdur Devlet Hastanesi'nde yaşanan bu üzücü olayla ilgili adli ve idari soruşturma süreçleri devam etmektedir."

dedi.

Sağlık Bakanı, olayın her yönüyle yakından takip edildiğini ve hastaların sağlık durumlarının sürekli izlenmeye devam edeceğini vurguladı.