Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, etkinlikte yaptığı konuşmada, E-Nabız uygulamasının 170 ülkenin içerisinde en iyi uygulama projesi olduğunu söyledi.

Kamudaki yoğun bakım yatak sayısının 28 kat artırıldığını anlatan Şuayip Birinci, Dünyada en fazla nüfus başına yoğun bakım yatağı olan ülkenin Türkiye belirtti.

Covid sırasında 1 tane insanın bile nefessiz bırakılmadığını hatırlatan Birinci, Türkiye’nin dışındaki bizim nüfusumuza yakın ülkelerin 85 yaşın üzerindeki insanları artık hastanede kabul etmiyorum dedikleri Covid döneminde, 90 yaşında vatandaşlarımızın aşılarını evlerine gidilerek yapıldığını söyledi.

Dünyada sağlığa başvuru sayısı en yüksek ülkeyiz diyen Birinci, Sağlık Bakanlığı olarak hastaların çarşaf değiştirme süresini bile takip edebildiklerini aktardı.

Etkinliğe, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit ve Delta V Uzay Teknolojileri AŞ Genel Müdürü Arif Karabeyoğlu katıldı.