Ayrıca, mühendislere yılın başından itibaren geçerli olmak üzere 968 lira ilave ödeme yapılması kararlaştırıldı. Bu gelişmeler, kamu çalışanlarının sosyal ve mali koşullarında olumlu yönde değişiklikler sağlayacak.

Kamu çalışanlarının 2024-2025 dönemindeki maaş artışları ve sosyal haklarının belirlenmesine yönelik gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmeleri sonuçlandı. Maaş zammı oranının yanı sıra 11 farklı hizmet kolunda sağlanan uzlaşma ile ilgili karar, kesin ve itiraz edilemez nitelikte olacak. 

Toplu sözleşme sürecinde kabul edilen konular arasında mühendislerin ek ödemelerinin artırılması da yer alıyor. Buna göre, 1. ve 2. derecedeki mühendisler için gelecek yılın başından geçerli olmak üzere 968 lira ek ödeme yapılacak. Ayrıca, mühendis, mimar, peyzaj mimarı, bölge plancısı ve şehir plancısı unvanlarına sahip personelden 1-2 dereceden aylık alanlara 20 ek puan, 3-4 dereceden aylık alanlara 10 ek puan ve diğer derecelerden aylık alanlara 5 ek puan verilecek. Mühendislerin arazi tazminatı da günlük 30 lira artırılarak güncellendi. 

Teknik öğretmen unvanı alanların ise 145 lira olan arazi tazminatı, 174 lira olarak güncellendi. Bu kapsamlı anlaşma, kamu çalışanlarının maaş artışı ve sosyal haklarına önemli iyileştirmeler getirirken, farklı hizmet kollarında yapılan düzenlemelerle de sektörel dengelerin gözetildiğini ortaya koyuyor.

MEMURA TOPLU TAŞIMA KARTI

Merkez teşkilatında servis hizmeti alamayan kamu çalışanlarına toplu taşıma kartı verilecek. Üç ayda bir ödenen toplu sözleşme ikramiyesi aylık ödenecek. KİT'lerde çalışan başmüdür, fabrika, işletme müdürlerine ilave 25 puan üzerinden ödenen özel hizmet tazminatı oranı 30 puana (242 lira) çıkarıldı. Şeflere ilave 10 puan üzerinden verilen özel hizmet tazminatı oranı 581 lira yükseltildi.

Kaynak: Sabah Gazetesi