Dernek, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde görev yapan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik cerrahi asistanının hasta yakınları tarafından darp edildiğini ve genç cerrah adayının elinde kırıklar meydana geldiğini öğrendiklerini belirtti. Yaralanan meslektaşlarına acil şifalar dileyen dernek, en kısa sürede mesleklerine dönebilmesini umduklarını ifade etti.

Dernek, genç meslektaşlarının yaşadığı bu olayı kabul edilemez bulduklarını vurgulayarak, bu tür saldırıları münferit olaylar olarak değerlendirmenin artık mümkün olmadığını savundu. Sağlıkta şiddetin, sağlık sektöründe çalışan tüm profesyonellerin güvenliğine ve gençlerin geleceğine yönelik ciddi bir tehdit oluşturduğunu dile getiren dernek, bu durumu "tüketici bir terör boyutuna ulaşmış" olarak nitelendirdi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin her geçen gün arttığına dikkat çeken dernek, alınması gereken önleyici ve caydırıcı tedbirlerin bir türlü alınmamasını eleştirdi. Ayrıca, Sağlık Bakanı tarafından verilen sözlerin ve eylem planlarının hayata geçirilmemesini ve sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanamamasını ülke için utanç verici bir durum olarak değerlendirdi.