Sosyal medya'da akşam saatlerinde dolaşıma sokulan excel listesi ile sağlık bakanlığının haziran dönemi alımlarında yapacağı münhal kadrolar olduğu ilan edilen bir liste dolaşıma sokuldu. Devlet Personel Başkanlığından sızdırıldığı iddia edilen liste ile ilgili gerçek ne peki? 

Sızdırıldığı iddia edilen bu listede, ilk dikkatimizi çeken uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı unvanlı kadrolara dair de münhal kadro sayılarının yer almasıydı. Bu unvanlarda çalışan personeller için, konunun uzmanlarının bildiği üzere Sağlık Bakanlığı kura yöntemi ile alım gerçekleştirmektedir. Yani KPSS ile alım yapmamaktadır. 

Sağlık Hizmetleri Temel Kanununu ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atama-yerleştirme iş ve işlemler, ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile yapılmaktadır. Yani KPSS ile yapılan alımlarda özellikle uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolar için alım kesinlikle yapılmamaktadır.

Atama bekleyen adayların kesinlikle bu ve benzeri listelere itibar etmemelerini rica ediyoruz. Kaynaklarımızdan yaptığımız araştırma neticesinde sızdırıldığı iddia edilen listenin, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün sitesinde bu akşam yayınlanan, 2019 Yılı Haziran Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası münhal kadrolar listesi olduğunu teyit ettik. 

SIZDIRILDIĞI İDDİA EDİLEN O LİSTE için tıklayınız.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları SaglikPersoneliHaber.Net'e (www.saglikpersonelihaber.net) aittir. saglikpersonelihaber.net biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Editör: Haber Merkezi