13 ocak 2022 tarihli Resmi Gazete ile de İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapılmıştı. Detaylar haberimizde.. 

Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada Sağlık Bakanlığına tahsis edilen 40 bin kadroya değinilerek 10 bininin sürekli işçi alımı için değerlendirileceği belirtildi. 11 Mart 2022 itibariyle Cumhurbaşkanlığı tarafından 10 bin sözleşmeli sağlık personeli pozisyonu ile 10 bin sürekli işçi kadrosu için atama izninin verildiğini bizzar Sağlık Bakanı Koca duyurdu.

Koca tarafından yapılan açıklamada;

Bu çerçevede, Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 10 bin sözleşmeli sağlık personeli alım sürecini başlatıyoruz. Branş dağılımlarını da içeren bilgiler, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM’ye gönderildi.

5 bin 175’i Hemşire, 800’ü Ebe ve 3 bin 293’ü Sağlık Teknisyeni/Sağlık Teknikeri olmak üzere Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, Iş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi unvanlarında alım yapılacaktır.
 
Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra adaylar tercihlerini 15 Mart 2022 tarihinden itibaren yapabilecek. Duyurular, Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir.

Ayrıca temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri, bakım ve onarım hizmetleri, şoförlük hizmetleri ve klinik destek elemanı olarak diğer hizmetlerde görev yapmak üzere toplam 10 bin sürekli işçi alımı yapılacaktır. Başvurular 15 Mart 2022 – 21 Mart 2022 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecektir. 

Bu atamaların vatandaşlarımıza daha nitelikli sağlık hizmeti sunulmasında önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Sağlık camiamıza hayırlı olsun.
 
Dr. Fahrettin Koca
T.C. Sağlık Bakanı

Sağlık Bakanlığı 10 Bin İşçi Alımı Ne Zaman? 2022

Buna göre Sağlık Bakanlığı personel alımı kapsamında sürekli işçi alımı için 10 bin sayısında karar kılınmasının ardından 11 Mart 2022 itibariyle sürekli işçi alımı başvuru süreci de başladı. Sağlık Bakanı Koca’nın sayıyı 15 bine yükseltmek için büyük uğraş verdiği ancak Cumhurbaşkanlığının 10 bin rakamını onayladığı öğrenilmişti.  

Sağlık Bakanlığı 2022 yılı sürekli işçi alımında belirsizlik ortadan kalktı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca 11 Mart Cuma günü attığı twitle 40 bin sağlık personeli alımının 10 bini için sürekli işçi alımı yapılacağını ilan etti. Kamu personel alımı bekleyenlerin en çok tercih ettiği Bakanlıklardan olan Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı ile ilgili 2022'nin mart ayında hareketli günler adayları bekliyor. En çok merak edilen sürekli işçi alımı konusunda Sağlık Bakanlığı İşçi Alımı 2022'de 10 bin kişilik alım yapılacağı netleşti. 

21 Eylül 2021 tarihli "Sağlık Bakanlığı 31 Bin Personel Alımı! Son Gelişmeler" başlıklı haberimizle Sağlık Bakanlığına 12 bin işçi alınacağını duyurmuştuk. Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin KOCA'nın 12 binlik alım rakamını 15 bine yükseltmek için bizzat Maliye Bakanlığı ile temasta olduğunu da iletmiştik. O haberimiz için tıklayın. Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sayıyı 15 bin çıkartarak toplamda 15 bin sürekli işçi alımı için Maliye Bakanlığı ile görüşmesi olumsuz sonuçlandı..

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI 2022'DE OLACAK MI?

Sağlık Bakanlığı her yıl belirli oranda KPSS şartsız sürekli işçi personel alımı yaptığı biliniyor. Sağlık Bakanlığı işçi alımlarının Bakan Koca'nın açıklaması ile 2022 Mart ayı itibariyle 10 bin sürekli işçi alımı başvuru süreci başladı. 

Alımlar genellikle yılda en az 1-2 kez yapılmakla beraber dünyayı kasıp kavuran pandeminin seyrine göre 2022'de sürekli işçi alımının yapılacağı öğrenildi. 2022'nin mart ayında alım sayısının açıklanmaı bekleniyordu ve nihayet Bakan Koca'nın açıklamasıyla adaylar süreç hakkında resmi bilgiye ulaştı. 

Sağlık Bakanlığı Güvenlik Görevlisi Alımı

Sağlık Bakanlığı’nın 2022 yılında 10 bin işçinin kaçını güvenlik görevlisi alacağı henüz bilinmiyor. 

Ancak, Sağlık Bakanlığı tarafından açılan son işçi kadrolarına bakacak olursak Bakanlık, 2020 yılında 14 bin işçinin 2 binini güvenlik görevlisi olarak almıştı. 

Buradan yola çıkarak, 2022 yılında gerçekleşecek Sağlık Bakanlığı güvenlik görevlisi alımı için yaklaşık 2 bin kadronun ayrılacağı söylenebilir. Bakanlık, 2020 yılında yaptığı güvenlik görevlisi alımında; en az lise mezunu olan adayların başvurularını kabul etmişti. 2022 yılında da bu pozisyon için aranacak temel şartın, liseden mezuniyet şartı olacağı tahmin ediliyor.

Sağlık Bakanlığı Temizlik Personeli Alımı

Sağlık Bakanlığı, 2020 yılında yaptığı işçi alımı kapsamında tam 10 bin 998 temizlik personeli almıştı.

2022 yılında 10 bin işçi alımı yapacak Sağlık Bakanlığı, bu yılda alım yapacağı kadroların bir kısmını temizlik personeline ayırdı. Fakat Sağlık Bakanlığı’nın 2022 yılında kaç temizlik görevlisi alacağı henüz bilinmiyor.

Sağlık Bakanlığı Aşçı Alımı

Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımı kapsamında 2022 yılında aşçı alımı gerçekleştirecek. Bakanlığın bu yıl kaç aşçı alacağı henüz ilan edilmedi.

Sağlık Bakanlığı Aşçı alımına dair detaylar, 2022’nin Mart ayında ortaya çıkacak.

Sağlık Bakanlığı Klinik Destek Elemanı Alımı

Bu yıl Sağlık Bakanlığı tarafından alımı yapılacak 10 bin işçinin, bir bölümü klinik destek elemanı pozisyonunda istihdam edilecek.

Sağlık Bakanlığı’nın 2022 yılında kaç klinik destek elemanı alacağı ve alım ilanının özel şartları, Mart ayında ortaya çıkacak.

Alım Şartları Nelerdir?

Henüz Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımı ilanları ve şartları yayınlanmamış olsa da geçmiş alımlardan yola çıkarak sürekli işçi alımı şartlarının şu şekilde olacağı söylenebilir:

  1. Aşçılık pozisyonuna başvuracak adaylar için liselerin ilgili programlarından mezun olmak
  2. Silahsız güvenlik görevlisi pozisyonuna başvuracak adaylar için güvenlik kimlik kartına sahip olmak ve en az lise mezunu olmak
  3. Temizlik görevlisi pozisyonuna başvuru yapacak adaylar için en az ilköğretim mezunu olmak
  4. Klinik destek elemanı pozisyonuna başvuracak adaylar için sağlık meslek liselerinin hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı ya da sağlık bakım teknisyenliği programından mezun olmak.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Sağlık Bakanlığı 2022 işçi alımına dair ilan, henüz yayınlanmadı. Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamalar, ilana dair bazı ipuçlarını içeriyor.

Bakan Koca’nın geçmiş açıklamalarına göre 10 bin işçi alımı kapsamında yapılacak olan atamalar, (sözlü) mülakat olmaksızın yapılacak. Atamalar, kura yöntemiyle gerçekleştirilecek.

2020 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından 14 bin işçi alımı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)’un online işe alım platformu olan esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden gerçekleşmişti. Başvurular, 4 günlük bir süre içinde, online ortamda toplanmıştı. 2022 yılında yapılacak işçi alımında da aynı platformun kullanılacağı tahmin edilir. İşkur E-Şube’ye, E-Devlet şifresi ile giriş yapılabiliyor. Sağlık Bakanlığı işçi alımına başvurmak isteyen adaylar, şimdiden İşkur E-Şube’ye, E-Devlet şifreleri ile üye olabilirler.

Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımı ilanıyla ilgilenen Sağlık Ağı okurlarına, 2022 Mart ayında sitemizi yakından takip etmelerini öneriyoruz. Başvuru şartlarına ve kadrolara dair kılavuzlar yayınlandığında; başvurunun nasıl gerçekleştirileceğini aşama aşama sizlerle paylaşacağız.

HANGİ UNVANLARDA ALIM OLACAK!

10 bin kişilik alımın branş bazlı dağılımı henüz belli olmamakla beraber aşağıdaki bölümlerden alım yapılması bekleniyor

* Temizlik Görevlisi

* Güvenlik Görevlisi (Silahsız)

* Klinik Destek Elemanı (Hastane)

* Aşçı

*  Şoför ( Ambulans ) 

* Şoför ( yolcu taşıma) 

* Elektirikçi

* Tesisatçı

* Veri Giriş Personeli

* Biyomedikal Destek Personeli

* Vb

Özetle, Sağlık Bakanlığı işçi alımı 2022 için hareketli haftalar önümüzde.. İleriki günlerde daha çok gelişme yaşanacağı kuşkusuz. Yeni gelişmeler oldukça sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden duyurusunu yapacağız.

Resmi Gazete'de duyurulan yönetmelik değişikliği ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğe geçici 9 uncu maddesinden sonra gelmek üzere geçici 10 uncu madde eklendiği belirtildi. Buna göre "Sağlık Bakanlığında istihdam edilmek üzere temizlik hizmetleri, güvenlik ve koruma hizmetleri, bakım ve onarım hizmetleri ile diğer hizmetler için alınacak işçiler, sınava tabi tutulmaksızın doğrudan noter kurasıyla belirlenebilir. " denildi. Bu durumda, öncelikliler de dahil olmak üzere talep şartlarına uygun tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday doğrudan kurayla belirlenir ifadelerinin yanında Sağlık Bakanlığınca yapılacak değerlendirme neticesinde, asıl adaylardan gerekli şartları taşımayanların yerine sırası ile aranan şartlan haiz yedek adaylar işe alınır." düzenlemesi yapıldı.

Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik değişikliği için tıklayınız.

 # Personel Sağlık'ın Whatsapp Grubuna abone olmak için tıklayın 

ALIMLARI YAKINDAN TAKİP ETMEK İÇİN-TIKLA-TAKİP  ET-KAÇIRMA

Editör: Haber Merkezi