İş veren ve iş arayanların kanunen zorunlu olarak çalıştırmak istedikleri kişileri arama adresi olan İŞKUR, binlerce gence iş kapısı olmaya devam ediyor. Peki bu portaldan yararlanabiliyor musunuz? İŞKUR'a nasıl başvurulur? İş Kur İş İlanları Nasıl Bulunur? İŞKUR İş Başvurusu Nasıl Yapılır? - Adım Adım Resimli Anlatım yaparak hazırladığımız sayfamız ile, İŞ-KUR'a en doğru ve hızlı şekilde üye olarak, kendi ünvan ve öğrenim durumunuza göre iş aramanızı rahatlıkla yapabileceksiniz. İş arayan gençlere umut olmaya devam eden İŞKUR, iş ilanları aracılığıyla yılda on binlerce işsize iş olanağı sunuyor. Peki bu İşkur iş ilanlarını nasıl bulabilir, iş başvurunuzu nasıl yapabilirsiniz? İŞKUR İş başvurusu nasıl yapılır?

İŞKUR 'da yayımlanan bu ilanlara başvurular yine İşKUR aracılığıyla yapılmaktadır. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki adımları izleyerek müracaatını yapması gerekmektedir.

1. Aşağıdaki linke gidin.

https://esube.iskur.gov.tr


  • Üye Değilseniz Aşağıdaki Resimdeki Gibi Üyelik İşlemlerini Başlatın.

Karşınıza gelen ekranda Üyelik Sözleşmesi bulunmaktadır. Onaylıyorum butonunu tıklayınız.

  • Daha sonra aşağıdaki gibi bir kişisel bilgilerinizi gireceğiniz ekran gelecektir. Burada sizden istenne bilgileri eksizsiz giriniz.

Yukarıdaki Ekrana ileri dedikten sonra Aşağıdaki ekranda yer alan, Adres Bilgileri, İletişim Bilgileri ve Şifre tanımlamanızı yapınız.

Yukarıdaki Ekranda istenen Adres Bilgileri, İletişim Bilgileri ve Şifre tanımlamalarını yaptıktan sonra Üyeliği Oluştur ve Devam Et butonuna tıkladıktan sonra Aşağıdaki ekranda yer alan İŞ-KUR ÖZGEÇMİŞ ekranı sizi karşılayacaktır.

Üyelik işlemlerini tamamladığımıza göre, şimdi sırada iş arama ekranına ulaşarak, kendi öğrenim durum ve mesleki yeterliliğimize uygun iş ilanlarını bulmakta. Bunun için öncelikle anasayfa butonuna yani SOL ÜST KISIMDA bulunan İŞKUR logosuna tıklamanız gerekmektedir. Buraya tıkladıktan sonra karşınıza Bireysel Kullanıcı ekranı gelecektir. 

  • Yukarıda bulunan resimde gösterdiğimiz üzere kırmızı ok ile işaretlediğimiz İş İlanları butonuna tıklayarak, iş arama bölümüne geçiyoruz.

Aşağıdaki ekran görüntüsünde yer alan kırmızı ok ile gösterdiğimiz ve başına 1 rakamını yazdığımız alana, aradığınız iş ünvanını yazdıktan sonra (Örneğin;Hemşire), yine kırmızı ok ile işaretleyerek 2 rakamı ile numaralandırdığımız ekranın sağ alt kısmında bulunan ara butonuna tıkladığımızda TÜÖ TÜRKİYE geneli iş ilanları ekrana gelecektir. Siz dilerseniz bu ekranda bulunan arama kriterlerinden kendi durumunuza uygun olan kısımları seçerek, iş arama ekranınızı kişiselleştirerek arama yapabilirsiniz.

Anlattığımız şekilde, iş ilanını örnek ilanımız olan "Hemşire" kadrosunda arattıktan sonra, karşımıza iş ilanları sonuç detay sayfası olarak aşağıdaki ekran gelecektir. Burada ilgilendiğiniz iş ilanının (Örnekte hemşire ünvanı için kızmızı ok ile işaretlediğimiz) mavi renkli ünvan kısmına tıklayarak, ilanın tüm detaylarını ve başvuru yapacağınız ekrana ulaşacaksınız. 

Hali hazırda İŞKUR'a üye olanlar ise;

https://esube.iskur.gov.tr adresine girdikten sonra;

2. Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapacak ve 

3. TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra açılan ekranda İŞ İLANLARI kısmını tıklayarak,

4. Son olarak aşağıdaki ekran karşınıza çıkacaktır. Bu ekranda başvuru yapmak istediğiniz kadroyu meslek kısmına yazın ve ARA butonuna tıklayın.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde yer alan kırmızı ok ile gösterdiğimiz ve başına 1 rakamını yazdığımız alana, aradığınız iş ünvanını yazdıktan sonra (Örneğin;Hemşire), yine kırmızı ok ile işaretleyerek 2 rakamı ile numaralandırdığımız ekranın sağ alt kısmında bulunan ara butonuna tıkladığımızda TÜM TÜRKİYE geneli iş ilanları ekrana gelecektir. Siz dilerseniz bu ekranda bulunan arama kriterlerinden kendi durumunuza uygun olan kısımları seçerek, iş arama ekranınızı kişiselleştirerek arama yapabilirsiniz.