Bu durum, hastanelerde çocuk sağlığı ve hastalıkları uzman kadrolarında ciddi açıkların yaşanmasına neden oluyor. Çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümlerinde görev yapan uzmanların ayrılması, bazı hastanelerin bu bölümleri kapatmasına yol açıyor. Son olarak, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı'nda görev yapan son öğretim üyesinin de ayrılması sonucu bölüm kapandı. Hastanedeki uzman eksikliği, civardaki diğer hastanelerden geçici görevlendirmelerle kapatılmaya çalışılıyor.
hastanelerde de personel kaybı yaşanıyor
Çocuk sağlığı ve hastalıkları anabilim dalı uzmanı Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinin bu durumdan en çok etkilenen bölgeler olduğunu belirtti. Küçükosmanoğlu, "Oradaki hastanelerin altyapıları ciddi şekilde zarar gördü. Maalesef arkadaşlarımızın o bölgelerde kalmasını sağlayacak koşullar yaratılamıyor. Sadece Kahramanmaraş değil, diğer deprem illerindeki hastanelerde de personel kaybı yaşanıyor ve bu konuda alınan bir tedbir yok" dedi.
Eğitim Aksarsa Büyük Sorun Olur
Küçükosmanoğlu, üniversite hastanelerinin aynı zamanda bir eğitim kurumu olduğunu vurgulayarak, "Bir eğitim kurumunun bir parçasının eksilmesi, oradaki işleyişi de olumsuz etkiler. Hizmet belki başka bir hastaneden sağlanabilir, ancak eğitim aksarsa bu daha büyük bir sorun olur. Ayrıca vatandaşların sağlık hizmetlerine ulaşımını zorlaştıran bir durumdur" ifadelerini kullandı.