Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise önümüzdeki ocak ayında enflasyon farkı dahil kamuda çalışan memurlara yapılacak zam oranının %40 ile %45 arasında olacağını basın açıklamasında dile getirdi.

Çalışma Bakanı tarafından canlı yayında açıklanan öngörülen memur maaş zam oranı %40 ile %45 arasında olacağı resmi ağızdan açıklanmış oldu.

Haber konumuz olan memur toplu sözleşme ikramiyesi ile ilgili bu zamana kadar 3’er aylık dönemlerde ödenen sendika parasının 2024 başından itibaren aylık olarak ödeneceğini memurların gözden kaçırmaması gerekiyor.

OCAK AYINDA SENDİKA KESİNTİSİ 210 TL OLACAK!

Çalışma Bakanının açıkladığı öngörülen zam oranlarından en düşüğü olan %40 oranında zam yapılsa dahi memurlar sendika üye aidatı olarak aylık olarak 210 TL sendikalarına para ödemiş olacaklar. Sendika aidatında baraj üstü sendika ya da baraj altı sendika üyesi olanlarda üye aidat tutarında herhangi bir değişiklik olmamaktadır.

BARAJ ÜSTÜ SENDİKA PARASI 505 TL OLACAK

Barajı geçen sendikalara üye olan memurlar ise enflasyon farkı dahil en az yapılacak %40’lık maaş iyileştirilmesinin ardından aylık olarak 505 TL sendika parası alacaklar. Yani 1 Ocak 2024’ten itibaren 15 Ocak maaş döneminde baraj üstü sendika üyesi memura 505 TL, Şubat ayında yine 505 TL ve bu şekilde her ay 505 TL sendika parası ödenecek.

BARAJ ALTI SENDİKA ÜYESİ AYLIK 32 TL ZARAR’DA OLACAK

Baraj altında kalan sendika üyeleri ne ise yine aylık olarak 178 TL sendika parası ödenecek. Burada dikkat edilmesi gereken baraj altındaki sendikaya üye olan bir memur sendika kesintisi olarak 210 TL öderken sendika parası olarak ise 178 TL alacak. Yani her ay 32 TL cebinden fazladan para çıkmış olacak.

EN KÜÇÜK SENDİKAYA BİLE AYLIK 5 MİLYON AKTARILACAK

Diğer taraftan memurların ödediği sendika aidatlarıyla gelirlerini sağlayan sendikalardan özellikle baraj üstü sendikaların aylık kazancı ise dudak uçuklatmaya devam ediyor. Üye sayısı 16.000 ile 20.000 arası değişen ve baraj üstü olduğu için herhangi bir üye kaybı yaşamayan sendikaların devletten aldıkları paralar ise ocak ayından itibaren aylık 5 milyon lirayı bulacak. Eski parayla aylık 5 milyarlık bütçeye hükmeden sendikaların sağlık personelinin özlük ve maaş hakları için Twitter ve sosyal medya üzerinden paylaşım yapmak dışında hangi girişimlerde bulunacakları ise şimdiden merak ediliyor.