Yaklaşık 8 yıldır Muş İl Sağlık Müdürlüğü görevini üstlenen Dr. Serdal Türkoğlu'nun ardından bu önemli göreve getirilen Doç. Dr. Mehmet Kabak, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başhekim olarak yürüttüğü başarılı görevinden ayrılarak Muş'ta yeni görevine başlamaya hazırlanıyor.

Doç. Dr. Mehmet Kabak'ın yeni görevi bugün kendisine resmi olarak tebliğ edildi ve aynı gün içinde hastanedeki mesai arkadaşlarına veda etti. Mesai arkadaşları, Başhekim Kabak'a duygusal bir veda programı düzenleyerek, birlikte geçirdikleri zamanları anımsayarak gözyaşları içinde uğurladılar.

DOÇ. DR. MEHMET KABAK KİMDİR?

1986 yılında Mardin Derik’te doğdu. Derik ilçesinde ilkokulu 1997 yılında tamamladı. Orta ve lise öğrenimini Kızıltepe ilçesinde tamamladı. 2010 yılında Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu.

Sağlık Bakanlığı'nda Üst Düzey Değişim Rüzgarı: İl Sağlık Müdürleri ve Başhekimler Değişiyor mu? Sağlık Bakanlığı'nda Üst Düzey Değişim Rüzgarı: İl Sağlık Müdürleri ve Başhekimler Değişiyor mu?

Mezuniyetinin hemen ardında yaklaşık 6 ay kadar Mardin Derik Devlet Hastanesi’nde pratisyen doktor olarak çalışmıştır. 2010 Aralık TUS sınavı ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs anabilim dalında uzmanlık eğitimine başlamıştır. 2015 yılında Van Bölge ve Eğitim Araştırma Hastanesinde görevine başladım. 2016 yılında Mardin’de göreve başlamıştır. 2017 yılında Mardin uyku polikliniğini ve 2019 yılında da video bronkoskop ünitesinin kurulmasında görev almıştır.

Ayrıca 11.03.2020 tarihinden itibaren Mardin Devlet Hastanesinde pandemi kurulu başkanlığında aktif olarak görev almış ve halen hem servis ve yoğun bakımlarda görev almaktadır. 11 Şubat 2021 tarihinde Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilimdalında Doktor Öğretim üyesi olarak göreve başladı. 22.02.2022 tarihinde Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne asaleten Başhekim olarak atandı. 11.08.2022 tarhinde Göğüs Hastalıkları Branşında Doçentlik Ünvanını aldı.

Evli ve 2 erkek çocuk babasıdır.