Partisi tarafından Yalova’da düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erzincan mitinginde yaptığı doktorlara iyi para veriyorlar açıklamasını eleştirdi.

Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun birbirinin kopyası olduklarını savunan Muharrem İnce, Erdoğan’ın doktorları hedef alan, “giden gitsin” söylemini hatırlattıktan sonra,Kılıçdaroğlu’nun da “doktorlara iyi para veriyorlar.” Açıklamasını eleştirdi.

İnce açıklamasında,

Bakın birbirlerine benziyorlar. Birbirinin kopyası bunlar. Biri diyor ki doktorlara, "giden gitsin" diyor. Öbürüde diyor ki, doktorlara iyi para veriyorlar. Bu arkadaşlarımız, onca sene okumuşlar, hepimiz pandemide onları alkışladık değil mi? Bir daha alkışlayalım mı onları? Bir daha alkışlayalım. Sağlık çalışanlarımızı, doktorlarımızı, hemşirelerimizi bir daha alkışlayalım.”

şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanlarıyla nedir bu uğraşınmız diye soran Memleket Partisi Lideri İnce, Kılıçdaroğlu’nun “Doktorlara çok para verdiler diyeceğine, kamudaki mühendislere, kamudaki avukatlara, memurlara az para veriyorlar diyeceksin. Doğrusu budur.” İfadelerini kullandı.

Muharrem İnce Yalova mitinginde doktor maaşlarıyla ilgili şunları kaydetti:

Bakın birbirlerine benziyorlar. Birbirinin kopyası bunlar. Biri diyor ki doktorlara, "giden gitsin" diyor. Öbürüde diyor ki, doktorlara iyi para veriyorlar. Bu arkadaşlarımız, onca sene okumuşlar, hepimiz pandemide onları alkışladık değil mi? Bir daha alkışlayalım mı onları? Bir daha alkışlayalım. Sağlık çalışanlarımızı, doktorlarımızı, hemşirelerimizi bir daha alkışlayalım. Nedir bu çocuklarla sizin uğraşınız yaa. Bunlarla neden uğraşıyorsunuz? Doktorlara çok para verdiler diyeceğine, Kamudaki mühendislere, kamudaki avukatlara, memurlara az para veriyorlar diyeceksin. Doğrusu budur.