Sağlık Bakanlığı yeni uygulamayla beraber MR ve tomografi randevularına gelmeme oranını düşürmeyi hedefliyor.

Aksaray'da Aile Hekimleri Bir Araya Geldi Aksaray'da Aile Hekimleri Bir Araya Geldi

MR, Ultrason’da onaylı olacak

Sağlık Bakanlığı, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) 'Onaylı Randevu' uygulamasını genişletiyor. Artık MR, tomografi, ultrason ve ameliyat gibi tetkiklerde de benzer bir sistem devreye alınacak. Bu yeni uygulama ile görüntüleme randevularında gelmeme oranı düşürülecek.

Akılcı laboratuvar uygulamaları

MHRS üzerinde "Onaylı Randevu" sistemine geçiş için hazırlık yapan Sağlık Bakanlığı, tetkiklerde alınan randevuların bir gün öncesinde hastaya hatırlatılmasını sağlayacak. Bu sayede görüntüleme işlemlerine gelmeme oranı azaltılmış olacak. Bakanlık ayrıca, akılcı laboratuvar ve akılcı görüntüleme uygulamalarını da hayata geçirecek.

Özellikle tomografi ve gelişimsel işlemler de dahil olmak üzere bilim kurulu ve branş uzman dernekleriyle iş birliği içinde bir algoritma üzerinde çalışılıyor. Bu uygulama ile kolonoskopi ve gastroskopi gibi endoskopik işlemler ne zaman, hangi durumda ve hangi hasta grubunda yapılmalı, gibi sorular da takip edilecek.

Yeni sistem 1 Haziran'dan itibaren kullanılmaya başlanacak. Bu adım, randevu sistemini daha verimli hale getirerek sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmayı hedefliyor.