Çömez, "Suriyeliler sınavsız doktor ve eczacı oluyor. Diplomaları gerçek mi, sahte mi araştırılmıyor; sözlü beyan yetiyor" diyerek, Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda yeterli denetim yapmadığını savundu. Ayrıca, 200 Suriyelinin Türk vatandaşı yapılarak İstanbul'da eczane açtığını belirten Çömez, bu durumu eleştiri konusu yaptı.

112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!" 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!"

Çömez'in açıklamalarına göre, Suriyeliler Türkçe sınavına tabi tutulmuyor ve suç kayıtları incelenmiyor. "Türkiye zaten mafya cenneti, onlar da gelsin, vatandaşlık da hazır" şeklindeki ifadeleriyle Çömez, eleştirilerini sürdürdü. İstanbul'da faaliyet gösteren 200 Suriyeli eczacının Türk vatandaşlığı aldığını belirten Çömez, Türk eczacılarının istihdam dışı kaldığını ve denetlenmeyen diplomalarla Suriyeli eczacıların bu ülkede faaliyet gösterdiğini iddia etti.

Çömez'in bu çıkışı, Sağlık Bakanlığı'nın sığınmacıların sağlık sektöründeki rolleri konusundaki politikalarını ve denetim mekanizmalarını gündeme getirdi.

"İSTİFA EDERİM"

* Eski İçişleri Bakanı Türkiye'de 3,3 milyon Suriyeli olduğunu açıkladı. Sağlık Bakanı da Suriyelilere 2,6 milyon ameliyat yapıldığını söyledi. Her 100 Suriyeliden 77’si bu ülkede ameliyat olmuş. Asla doğru bir rakam değil, ya ameliyat sayısı ya da mültecilerin sayısı doğru değil. 

* E-reçeteler artık Arapça başta olmak üzere beş dille yazılabiliyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Bu ülkenin Sağlık Bakanı bir hekim olarak bir İngiliz hastaya reçete yazsın o hasta Londra’ya gitsin ve oradaki eczaneden ilacını alsın. Bu mümkün değil alırsa ben hem milletvekilliğinden istifa edeceğim hem de milletimizden özür dileyeceğim."