Çözüm platformu Şikayetvar’a ulaşan veriler, MHRS ile ilgili şikayetlerin son bir haftada yüzde 165 oranında arttığını gösteriyor. Aynı dönemde, Sağlık Bakanlığı’na yönelik genel şikayetlerde de yüzde 39’luk bir artış yaşandı.

Yüzde 165 Artan Hasta Şikayetleri

2010 yılından beri hizmet veren MHRS, hastaların randevu almakta zorlandığı bir platform haline geldi. Şikayetvar’a ulaşan birçok hasta, aylardır randevu bulamadıklarını belirterek çözüm beklediklerini ifade ediyor. İşte platforma ulaşan bazı şikayetler:

-Kocaeli Gebze Fatih Devlet Hastanesi'nden randevu alamayan bir hasta: "Talep oluşturdum ama sistem 'kayıt bulunamadı' diye uyarı veriyor. Doktor mu bitti?"

-Aylardır dermatoloji ve diş bölümü için randevu bulamayan bir hasta: "Her saat başı MHRS'ye girip bakmaktan yoruldum. İnsanları zor durumda bırakmamanızı rica ediyorum."

-37 haftalık hamile bir hasta: "Her hafta doktor kontrolüne gitmem gerekiyor, ama randevu bulamıyorum. Bu nasıl bir sistem?"

Sağlık Bakanlığı'nın Yeni Düzenlemesi: Onaylı Randevu Sistemi

Artan şikayetlere çözüm bulmak amacıyla Sağlık Bakanlığı, 'Onaylı Randevu Sistemi'ni devreye soktu. Bu yeni uygulamaya göre, hastalar randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar randevularını onaylamak zorunda. Onay vermeyenlerin randevusu iptal ediliyor ve boş kalan kapasite, sistem üzerinden randevu alamayan hastalara devrediliyor. Ancak, bu yeni sistem de bazı hastalar tarafından eleştiriliyor.

Hastalardan Gelen Tepkiler

MHRS üzerinden randevu alamayan hastaların yaşadıkları sıkıntılar ve Sağlık Bakanlığı'nın yeni düzenlemesine yönelik tepkiler şöyle:

-Yalova Devlet Hastanesi'nde çocuk doktoru randevusu alamayan bir anne: "Çocuğumun ateşi 39.5 ve acil doktor görmesi gerekiyor. Ancak 3 Haziran'a kadar randevu alamıyorum."

-Cildiye randevusu alamayan bir hasta: "3 aydır her gün gece gündüz randevu almaya çalışıyorum ama başarılı olamıyorum."

İstanbul’da Doktoru Şok Eden Diş Yapıştırma Yöntemi: Japon Yapıştırıcısı ile Diş Tedavisi İstanbul’da Doktoru Şok Eden Diş Yapıştırma Yöntemi: Japon Yapıştırıcısı ile Diş Tedavisi

-Tekirdağ Şehir Hastanesi'nde randevusu iptal edilen bir hasta: "Sabaha kadar randevum görünüyordu ama hastaneye geldiğimde randevumun iptal edildiğini söylediler. Bu nasıl bir sorumsuzluk?"

Sağlık Bakanlığı’nın yeni düzenlemeleri ve MHRS üzerindeki şikayetlerin artışı, sistemin etkinliği ve verimliliği konusunda soru işaretleri yaratıyor. Hastalar, randevu sisteminin daha erişilebilir ve kullanıcı dostu olmasını bekliyor.