Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) yeni parti programında dikkat çeken öneriler yer alıyor. Türkiye Gazetesi'nden Emrah Özcan'ın haberine göre, MHP'nin Mart ayında gerçekleştirilen 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda kabul edilen ve geçtiğimiz perşembe günü yayınlanan "Milli Yükseliş İradesi" başlıklı parti programında kamu yönetimi, yolsuzluk ve yozlaşma ile mücadele ile şeffaflık konularına odaklanılıyor.

Ak Parti 5 Farklı Yasa Teklifini Meclise Getirdi Ak Parti 5 Farklı Yasa Teklifini Meclise Getirdi

MHP'nin Yeni Parti Programında Kamu Yönetimine İlişkin Öneriler

Programda, kamu yönetiminin vatandaş memnuniyetini tesis etme ve milletin ortak taleplerini yerine getirme amacıyla açıklık, katılımcılık ve hesap verebilirlik anlayışıyla yapılandırılması gerektiği vurgulanıyor. Bu doğrultuda, "liyakat kurulu" kurulması gibi somut adımlar öneriliyor.

Daha şeffaf, hesap verebilir yapı

MHP'nin yeni parti programı, kamu yönetiminin yeniden yapılandırılması ve daha şeffaf, hesap verebilir bir yapıya kavuşturulması gerektiği konusunda önemli bir çıkış olarak değerlendirilebilir. Bu önerilerin nasıl hayata geçirileceği ve hangi adımların atılacağı ise önümüzdeki dönemde merakla bekleniyor olacak.

Kamu Çalışanlarının Ücret Karmaşası İle Mücadele Edilecek

Kamu çalışanlarının statü, ücret ve ünvan karmaşasının giderilmesi için önemli adımlar atılması gerektiği vurgulanıyor. Eşit değerde işe eşit ücretin sağlanması, işe alım, ilerleme ve yükselmenin objektif kriterlere bağlanması gerektiği üzerinde duruluyor.

 "Liyakat Kurulu" Kurulmalı

Parti programında, liyakati esas alan bir düzenleme için "Liyakat Kurulu" gibi kurumsal yapıların oluşturulması gerektiği belirtiliyor. Bu yapıların etkin bir şekilde işlev görmesiyle birlikte, makamların nüfuz ve kişisel güç yerine liyakate dayalı olması sağlanacak.

Yolsuzluk ve adam kayırmalar önlenmeli

Ayrıca, yolsuzluk ve adam kayırmaların önlenmesi için kamu görevlilerinin yaptıklarının yanında ihmallerinden de sorumlu tutulmaları gerektiği vurgulanıyor. Yolsuzlukla elde edilen her türlü kazançtan suçluların mahrum bırakılması amacıyla etkin düzenlemelerin yapılması gerektiği de belirtiliyor. Bu düzenlemelerin, suçlu görülen kişilerin servetlerinin nerede ve kimin adına kayıtlı olursa olsun zaman aşımı gözetilmeksizin el konulmasına imkan sağlaması gerektiği üzerinde duruluyor.

 yönetimindeki liyakat esaslı yapıların güçlenmesi ve yolsuzlukla mücadelede daha etkin bir şekilde hareket edilmesi hedefleniyor.