Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılan açıklamada, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ve Yönetim Kurulu ile bir araya geldiği belirtildi.

Açlık Sınırı 19 Bin 300, Yoksulluk Sınırı 27 Bin 575 TL’ye Çıktı Açlık Sınırı 19 Bin 300, Yoksulluk Sınırı 27 Bin 575 TL’ye Çıktı

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ve TBB Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Toplantının gündeminde bankacılık sektörünün durumu, enflasyon görünümü ve para politikasındaki son dönem gelişmeleri yer aldı.

Yapılan yazılı basın açıklamasında, TCMB Başkanı Karahan'ın toplantıda yaptığı konuşmada, 2024 yılının ikinci yarısında dezenflasyonun sağlanacağını bildirdiği belirtildi. Karahan, piyasa mekanizmasının işleyişi ve makro finansal istikrara yönelik uygulamaların teknik detaylarına değinerek, "Dezenflasyon için attığımız adımların finansal koşullara, talebe ve fiyatlama davranışlarına etki edeceğini öngörüyoruz. Aylık enflasyonun ana eğilimini kalıcı bir şekilde düşürecek sıkı parasal koşulları sürdüreceğiz. Para politikasındaki kararlı duruşumuz, hedeflediğimiz dezenflasyon patikasına başarılı bir şekilde ulaşmamızı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

 TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ise TCMB ile iletişimlerinin oldukça olumlu bir seviyede olduğunu vurgulayarak, bugünkü faydalı ve yapıcı toplantıdan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Çakar, Karahan'ın para politikası uygulamalarına ilişkin değerlendirmelerini dinlediklerini ve sektörel gelişmelere dair güncel bilgiler sunduklarını ifade etti. Ayrıca Çakar, enflasyonla mücadeleye verdikleri desteklerin toplumsal refah artışı ve sürdürülebilir büyüme için kritik önemde olduğunu belirterek, Türkiye ekonomisinin geleceğine ilişkin beklentilerinin olumlu olduğunu aktardı.