Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; Ocak, Şubat ve Mart ayında gerçekleşen enflasyon toplamda %15,06 olarak çıktı.

Kamu personeline yılın ilk altı ayı için verilen %15’lik toplu sözleşme zammı ise yılın ilk üç ayı itibari ile erimiş oldu.

ENFLASYON FARKI HESABINDA %15 TEMEL ALINACAK

Kamu personeli, 2024 yılının ilk yarısında yüzde 15 zam almıştı. Bu zam, 2023 yılında hak edilen enflasyon farkıyla birlikte yapılan hesaplamalara dâhil edilmişti. Dolayısıyla, zam hesaplamasında yüzde 15 oranı temel alınıyor.

2023 yılının ikinci yarısında ise kamu personeli yüzde 29,78 enflasyon farkı almıştı. TÜİK, 2024 yılında Ocak ayında enflasyonun yüzde 6,7, Şubat ayında yüzde 4,53 ve Mart ayında yüzde 3,16 olduğunu açıkladı.

MEMUR ZAMMI 3 AYDA ERİDİ

Bu verilere göre, Ocak, Şubat ve Mart aylarındaki enflasyon artışları, kamu personelinin aldığı zamın etkisini üç ayda tamamen kaybetmesine yol açtı.

Memur Enflasyon Farkı Zammında Reuters’ten İpucu Memur Enflasyon Farkı Zammında Reuters’ten İpucu

YÜZDE 0,6 ZAM DOĞDU

Yüzde 15'lik toplu sözleşme zammı aşıldı ve yüzde 0,6 oranında bir enflasyon farkı oluşmaya başladı. Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki enflasyon verileri, enflasyon farkının net miktarını belirleyecek.