Sosyal Güvenlik Uzmanı Muhammet Bayram’ın analizleri ve hükümetin bu konudaki adımları, emeklilerin beklentileri ve asgari ücretlere yapılacak zamma dair önemli ipuçları veriyor.

SGK Uzmanı Muhammet Bayram, 2024 yılının ilk yarısında enflasyonun etkisiyle temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarına dair beklentilerini aktardı.

Bayram’a göre en düşük emekli maaşı için 15.000 TL seviyesinin beklendiğini ve asgari ücrete de temmuz ayında ara zam yapılma ihtimalinin masada olduğunu belirtti.

SGK Uzmanı Muhammet Bayram’a göre; ilk altı ayın enflasyon beklentileri %20 ile %25 arasında değişiyor. Enflasyon oranına ek olarak yapılacak toplu sözleşme zammı ile beraber maaş zamlarının %30’lara yakın bir artışla kapanması mümkün.

Ancak yapılacak bu artışın önümüzdeki dönemin enflasyonunu tam olarak karşılamayacağı ifade ediliyor

2024 yılında yapılan zam oranı ve en düşük emekli maaşının beklentilerin altında kalması sonrası yeni tahminlerle emekliliğini umutlari yeniden yeşeriyor.

Muhammet Bayram’a göre; temmuz ayında emekli maaşlarının en az 15.000 TL seviyesine ulaşması gerektiği özellikle vurgulanırken memur maaşlarına yapılan artışların ardından asgari ücretlilere ve memur emeklilerinede zam yapılmasının gündeme gelebileceği ifade edildi.

KULİSLER BAYRAM GİBİ DÜŞÜNMÜYOR!

Diğer taraftan seçimde kaybeden iktidarın alelacele araştırmacılarını toplayarak seçimi neden kaybettiklerini analiz ettiği ve sorunların masaya yatırıldığı külislere düşen son bilgiler arasında.

AK PARTİ’NİN HEZİMETİ YAŞAMA NEDENLERİ..

Araştırmacılara göre emeklilere verilmeyen seyyanen zam başta olmak üzere memurların verilmeyen hakları ve birinci dereceye düşen memurlara 3600 ek gösterge verilmemesi ve verilen bir çok sözünün tutulmaması gibi nedenlerle Ak Parti sandıkta hezimeti yaşadı.

TALEPLER KARŞILANAMAZ YORUMLARI

Araştırmacıların sunduğu bu başlıklarının çoğunun ekonomik sebepler olduğu ancak Hazine ve Maliye Bakanlığının kemer sıkma politikası nedeniyle bütçede yeterince kaynak olmamasından dolayı bu taleplerin karşılanması zor gözüküyor.

Diğer taraftan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yönelik

112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!" 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!"

seçimi kaybettik, emekliler tepki gösterdi, emekli maaşlarını belli bir seviyeye yükseltmezsek genel seçimlerde gider

dediği iddia edildi.

EMEKLİNİN BEKLENTİSİ BAŞKA BAHARA

Kulislere düşen bu son dakika bilgisinin gerçek olması durumunda emekli ve memura yeni bir zam açıklaması gelme ihtimali yüksek bulunurken Hazine ve Maliye Bakanlığının bugün yaptığı tasarruf açıklamasıyla memur ve emeklilerin zam umudu yeniden kayboldu.