Google’den ziyaretçi çekmek amaçlı yapıldığı görülen “kira yardımı Meclis’ten geçti” başlığı ile duyurulan haberlerin aslı olmadığı öğrenildi. 

MECLİS’TEN GEÇTİ YALANI

Yapılan yalan haberlerde; “memur ve emekliye Kira yardımı yapılacak. Memur ve emekliye kira yardımı TBMM'de kabul edildi. Her ay tam 4.000 TL devlet desteği hesaplara yatacak. Milyonlarca memur ve emekli ödemeden faydalanacak.” Şeklinde cümlelerle duyurulduğu görüldü.

BU HABERLERE İTİBAR ETMEYİNİZ!

“Merakla beklenen memur ve emekli maaş zammı sonrasında bir müjde daha geldi. Milyonlarca memur ve emekliliği yakından ilgilendiren kanun teklifi TBMM'ye sunuldu. Emekli ve memura kira yardımı desteği geliyor. İYİ parti tarafından Meclise sunulan kanun teklifi memur ve emeklilere aylık 4000 TL'ye Varan kira yardımı ödemesini içeriyor. TBMM plan ve bütçe komisyonunda kabul edilen teklif genel kurula geldi” yalan kelimelerle süslenen haberlerde, “Genel kurulda da oylamayla kabul edilmesi durumunda Memurlara ve emeklilere her ay 4.000 TL'lik kira yardımı yapılacak. Merak edilen detaylar haberimizde…” spot tanımlarla memurlar kandırılmaya çalışıldığı görüldü.

İŞTE O YALAN HABERLER!

YALAN-HABER-1

yalan-haber-2