Memur Sen’den yapılan açıklamada, 6. Dönem Toplu Sözleşmede kamu görevlilerine 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin düzenlenmesi çalışmasını hayata geçirildiği hatırlatılarak ek göstergesi olmayan kamu görevlisi kalmamasını, mevcut unvanların yanında 3600 ek gösterge düzenlemesinde çeşitli ünvanların da yararlandırılmasını sağladıkları vurgulandı.

Kamuoyunda uzun süredir yankı bulan ve kamu görevlilerimizce yakından takip edilen Torba Kanun bugün TBMM safhasına gelmiş olup içerisinde gerek çalışma hayatına, gerek emeklilik hayatına gerekse yaşadığımız deprem afetinin yaralarını sarmaya yönelik çeşitli yenilikler barındırmaktadır. Torba Kanun heyecanla beklenmeye değecek şekilde kamu görevlilerimiz nezdinde de yankı bulmalı; Torba Kanun’da öncelik verilmesi gereken konu 1. Dereceye gelen tüm kamu görevlilerine 3600 ek göstergenin hayata geçirilmesi olmalıdır.

Diğer taraftan hem toplu sözleşmelerde hem de Kamu Personeli Danışma Kurulları safhalarında ekseriyetle masaya taşıdığımız kamu görevlilerimize bayram ikramiyesi verilmesi hususu da Torba Kanun içerisinde başlıca ele alınması gereken konulardandır. Bu süreçte getirilecek bayram ikramiyesi uygulaması kamu görevlilerimiz için rahatlatıcı nitelikte olacaktır.

Gerek ekonomiye gerek çalışma hayatına gerekse deprem sürecine yönelik atılan adımlarla sosyal devlet olmanın örneğini temsil etmede son derece hassas davranan ve önemli sorunları çözüme kavuşturan devletimiz zorunlu emekliliğin kaldırılması, 1. Dereceye gelen tüm kamu görevlilerine 3600 ek gösterge ve bayram ikramiyesi uygulamalarını Torba Kanun’da ivedilikle gündeme almalıdır. Kamu görevlilerimizin beklentilerini kazanıma dönüştürmek için Meclis sürecinde konunun takipçisi olacağız.

Editör: Güler Sağlam