Memur-Sen Konfederasyonu, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için "Emekle Yükselen Türkiye İçin İstikrar" başlıklı bir deklarasyon yayımlayarak, koruduğumuz her bir kazanımı muhafaza etmek için kararlı olduklarını bildirmişti.

TTB: DEĞİŞİM ZAMANI

Türk Tabipler Birliği ise sağlıkta şiddet ve hekim göçünü ön plana çıkararak değişim istediklerini açıkladılar. TTB, yayınladığı verilere göre, Türkiye'de sağlık sektöründe günlük ortalama 80'den fazla şiddet vakası yaşandığı ve doktorların %84'ünün meslek hayatlarında en az bir kez fiziksel veya sözel şiddete maruz kaldığını belirterek Değişim çağrısında bulundu.

TTB’nin açıklamasının devamında “Emeğimizin kıymetinin bilindiği sağlıklı bir gelecek umut edebilmek için artık değişim zamanı” ifadelerine yer verildi.

MEMUR SEN: İSTİKRAR ÖNEMLİ!

Memur Sen Deklarasyonda ise, Türkiye'nin son 20 yılda demokrasinin kurumsallaşması açısından önemli adımlar attığı ve vesayet odaklarına karşı aktif bir mücadele verdiği vurgulandı. Seçim sürecinin 28 Mayıs'ta gerçekleşecek ikinci turuna odaklanan deklarasyon, emekle yükselen Türkiye'nin istikrarına vurgu yaptı.

Deklarasyonda, şunlar kaydedildi:

"Batı Asya başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde nüfuzunu artıran, Libya ve Suriye'deki askeri harekatlarıyla, Rusya-Ukrayna savaşında kurduğu dengeyle, Karabağ'da Azerbaycan ile birlikte elde ettiği başarı ile ve başta Türk Devletleri Teşkilatı olmak üzere sistem inşa edici politikalarıyla irade ve kapasitesini gösteren, başta Kıbrıs olmak üzere Doğu Akdeniz'de ve Ege'de her türlü baskıya karşı mücadele eden, bunun da ötesinde etkili diplomatik hamlelerle karada ve mavi vatanda komşu devletlerimizi ortak çıkarlar çerçevesinde bir araya getiren Türkiye'nin insan merkezli çok yönlü dış politikasını destekliyoruz."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur-Sen'in çalışmalarıyla hayata geçirilen 3600 ek göstergedeki kapsamın genişletilerek birinci dereceye yükselen tüm memurların kapsama alınması gerektiği belirtilen deklarasyonda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve temmuz ayı itibarıyla geçerli olacak en düşük devlet memuru maaşının 22 bin liraya yükseltilmesinin de olumlu bir adım olduğu vurgulandı.