Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde kamu çalışanları arasında beklenen maaş zamlarına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Yapılan açıklamada, en düşük memur maaşı 15 bin liraya yükseltilecek ve enflasyon ve refah payı da eklenecek. Ayrıca, bu iyileştirmelerin emeklileri de kapsayacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu adımın memur emeklilerine de önemli bir katkı sağlayacağına dikkat çekti.

Peki yeni zamlarla birlikte 2023 temmuz memur ve memur emeklilerini maaşları nasıl olacak? Detaylar haberimizde..

Sabah gazetesi tarafından yapılan hesaplamalar, memurların meslek gruplarına ve kademelerine göre ne kadar zam alacaklarını gösteriyor. Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe girecek zamlarla birlikte, farklı mesleklerdeki memurların ücretlerinde artışlar olacak. Hangi meslek grubunun ne kadar zam alacağı detaylı bir şekilde açıklandı ve memurlar tarafından merakla beklenen bu konuda net bilgiler paylaşıldı.

İşte en detaylı tablo:

zamli-memur-maaslari-2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan zam planına göre, Temmuz 2023 tarihinde memurların maaşlarına yapılacak zammın otomatik olarak memur emeklilerine de yansıtılacağı belirtiliyor. Yapılan hesaplamalara göre, en düşük memur emekli maaşı 7.812,00 TL’den 11.327,00 TL’ye yükseltilerek 3.515,00 TL artış sağlanacak.

zamli-memur-emeklisi-maaslari-2023