Ocak ayında ilk 6 ay için verilen %15’lik memur zammı Nisan ayının başı itibari ile erimiş durumda.

Bugün 9’uncu derecenin 1’inci kademesindeki bir memurun maaşı ilk 3 ayda 4617 TL erirken bir öğretmenin maaşı da 3 ayda 4909 TL eridi.

Kalem kalem memur maaşlarının ne kadar eridiğini gösteren tablo:

Memur Enflasyon Maas Kayiplari

Temmuz ayı itibarıyla, tüm çalışanlar ve emekliler toplu sözleşme gereği %10'luk bir artış ve ayrıca Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında oluşacak enflasyon farkını alacaklar. Bu gelişme üzerine BASK Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ, memurların üç aylık dönemde enflasyon karşısında eriyen maaşları hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranı kadar artış alacak olan çalışanlar ve emekliler için gazete ve televizyonlar yine 'MEMURA-EMEKLİYE BÜYÜK ZAM' başlıkları atacaklar, ancak çalışanlar ve emekliler, maaşlarının erimesini bir gerçek olarak görmektedirler. Kimseyi aldatmaya gerek yok, çünkü enflasyon oranında yapılan artış gerçekte SIFIR ZAM anlamına gelmektedir.

Üstelik, TÜİK verileri ile sahadaki gerçek veriler uyumlu değil ve sahadaki artışlar daha yüksekse, TÜİK verilerine dayalı olarak yapılan artışlar GERÇEK ZAM'dan daha azdır.

Memurların Temmuz Maaş Zammı Yolu Yarıladı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte, memur ve memur emeklilerinin alacağı zam oranı netlik kazandı. TÜİK'in Ocak, Şubat ve Mart aylarına ilişkin enflasyon verilerine göre memurların zam oranı belirlendi.

İşçilere Yüzde 140 Oranında Zam Yaptı İşçilere Yüzde 140 Oranında Zam Yaptı

Buna göre 2024 yılında; Ocak ayında enflasyon %6,70 olarak gerçekleşti, Şubat ayında %4,23 ve Mart ayında ise %3,16 olarak açıklandı. Bu verilere göre Ocak, Şubat ve Mart aylarındaki enflasyon toplamı %15,057 olarak hesaplandı. Bu oran, Ocak-Şubat-Mart döneminde geçerli olacak toplu sözleşme zammını işaret etti ve %15'lik zam oranı Mart ayında uygulanmış oldu.