Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi hakkında bir açıklama yaptı. 

Paketin detayları, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kamuoyuna duyuruldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in konuşmasında vurgulanan başlıklar şu şekilde:

Kamuda tasarruf ve bütçe harcamalarındaki disiplin, kamu yatırımlarında verimliliği hedefliyoruz.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan TBMM Sağlık Çalışanlarına Ziyaret Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan TBMM Sağlık Çalışanlarına Ziyaret

Kamu tasarrufu alanlarını belirlerken 8 öncelikli alana odaklanıyoruz. İlk olarak, kamuda taşıtlar konusu öne çıkıyor. Kamu filo yönetim sisteminde taşıt sayısını ve kullanım standartlarını belirledik.

Bu sistem, taşıt ediniminden kullanımına ve tasfiyesine kadar süreçleri bütüncül bir şekilde yönetmeyi sağlayacak. Taşıtlarla ilgili süreci plaka bazlı olarak takip edeceğiz, yaşını, kilometresini ve kullanımını izleyeceğiz. Veri girişi sisteme başladı.

Bu sistemle hedefimiz, ilerleyen aşamalarda taşıtların ortak havuzda toplanarak kurumlar arası kullanıma olanak sağlamaktır.

Savunma ve güvenlik haricinde, memur servisleri kaldırılacak ve toplu taşıma kullanılacak. Kamuya yeni araç alımı ve kiralanması 3 yıl boyunca durdurulacak.

Kamuya yeni personel alımları sadece emekli olanların yerine yapılacak. Ayrıca, kamuda esnek ve uzaktan çalışma modelleri geliştirilecek.